Nyt materiale til grupperne vil gøre det lettere at tage de svære snakke

01.11.2018

Det kan være svært at tale om, hvordan man i ledergruppen sikrer tryghed og trivsel. Og hvordan man forebygger krænkende adfærd blandt børn og voksne. Det følsomme emne gør det nemlig svært at gennemskue den bedste måde at tage snakken på.

Fælles materiale på tværs af spejderkorps

Et samarbejde mellem de fem spejderkorps i Danmark, KFUM og KFUK, FDF og DUI – LEG OG VIRKE er nu resulteret i en folder, der beskriver lovgivningen på området og 12 samtalekort, der er tænkt som redskab for ledere.

Hensigten med samtalekortene er, at de skal “fungere som en samtalestarter.” Samtalen ledere har på baggrund af eksempler og spørgsmål på kortene er det vigtigste. Men materialet lægger også op til, at ledere kan tale om, hvilke retningslinjer de vil sætte for deres gruppe.

Samtalekortene bringer 12 forskellige emner op om alt fra omsorg ved hjemve, omklædningssituationer og billeder og samtaler på Facebook.

Materialet kan bestilles på 55°NORD. Det uddeles desuden på De grønne pigespejderes store lederkursus Nyborg Strand kursus den 24.-25. november 2018.