Nyt værktøj gør dig til en endnu bedre leder

15.03.2022

De grønne pigespejdere har oversat WAGGGS’ ledelsestilgange, som gør det muligt for alle at blive klogere på, hvem de er som ledere og hvordan de udvikler sig.

Hvor ligger dine styrker og begrænsninger indenfor lederskab?

Det spørgsmål er blevet væsentligt lettere at både svare på og reflektere over med den nye danske oversættelse af WAGGGS’ ledelsestilgange.

I materialet, som er udarbejdet af verdensorganisationen for alle pigespejdere, præsenteres seks forskellige måder at lede på.

Fælles for alle tilgangene er, at de skal gøre op med, at det kun er kompetencer, som afgør, om man er en god leder. Det handler i højere grad om, hvordan man øver sig i lederskab, tilgår forskellige opgaver og ser verden omkring sig.

Bag den danske version står en projektgruppe fra De grønne pigespejdere. De håber, at ledere i korpset vil bruge tilgangene som et værktøj til at udvikle sig.

”Ledelsestilgangene fungerer som et fleksibelt system, man som leder kan bruge til at se sine styrkeområder og hvor man skal øve sig noget mere. I bund og grund handler det om at være og blive bevidst om, hvordan man leder, hvem man er som leder, og hvor man kan blive bedre,” fortæller Charlotte Støvring Preussler, som er projektleder på oversættelsen.

Alle kan bruge det

Materialet er sat op på en simpel måde og kan ifølge Charlotte Støvring Preussler hurtigt kigges igennem.

”Brug fem minutter på at tænke over, hvor dine styrker og svagheder er og hvordan du kan udvikle dig. Vær kritisk og rosende over for dig selv. Når vi får mere selvindsigt som ledere, bliver vi også bedre ledere,” siger hun.

I fremtiden håber projektgruppen, at der kan udvikles konkret aktivitetsmateriale, så pigespejdere fra en tidlig alder lærer ledelsestilgangene at kende.

Allerede nu kan grupperne oplagt bruge ledelsestilgangene til at tale om, at man kan være leder på mange måder.

”Det er noget alle kan bruge – også uden for spejderlivet. Hvordan involverer du og taler til andre mennesker? Den viden kan du bruge hele livet. Jeg har selv fået en større forståelse ved at arbejde med tilgangene. Ledelse handler ikke kun om, hvad du kan, men hvordan du gør det,” siger Charlotte Støvring Preussler.

Hvis man har spørgsmål til WAGGGS’ ledelsestilgange er man velkommen til at kontakte Charlotte Støvring Preussler (charlotte@pigespejder.dk) eller vores International Comissioner Emma Elgaard Larsen (ic@pigespejder.dk).

WAGGGS' Ledelsestilgange

pdf WAGGGS' Ledelsestilgange VIS PDF