Online alternativer: Styr på kompasset og katten af tønden

05.02.2021

Det er blevet februar og det betyder, at der sandsynligvis er en lille måned tilbage, hvor vi skal underholde hinanden online. Den tid kan udnyttes til at få styr på kompasset, for det kan man sagtens hjemmefra. Desuden betyder februar FASTELAVN, og her er et par idéer til virtuel katten af tønden.

Styr på kompasset

Esbjerggruppen har lavet en lille spejderudfordring til jer, som man kan lave i grupperne eller sende ud som en hjemmeudfordring. Det eneste I skal bruge til aktiviteten, er et stykke ternet papir og noget at skrive med.

I kan enten lave det som en Teams/ Zoom aktivitet, eller hvis I vil lave det som en hjemmeaktivitet, kan I sende en lydfil til de piger, der måske ikke helt kan læse selv endnu.

Her er den information, I skal give til de spejderpiger, der skal udfordres:

Følg instruktionerne på billedet. Vi anbefaler, at I starter med tegning nr. 1. Hvis I ikke er helt skarpe på kompasrosen, kan I kigge på side 32 i lommeguiden. Held og lykke!

1=1 tern, N=nord, Ø=øst, V=vest, NØ=nordøst, NV=nordvest, SØ=sydøst, SV= sydvest. (Papirets øverste kant er nord.)

  • Tegning 1

Start ved papirets venstre hjørne.

2Ø-3N-3V-3N-2Ø-3N-3Ø-3S-2Ø-3S-3V-1N-1Ø-1N-1V-1N-1V-1S-1V-1S-1Ø-4S-2V-1S-3Ø-4N.

  • Tegning 2

Tæl syv tern ind papirets nederste højre hjørne, og syv tern op fra papirets nederste kant.

2V-1N-1Ø-3N-1NV-1SV-2S-2SV-1V-1N-1Ø-1NØ-2N-2NV-6V-1S-3SØ-2S-1V-1N-4NV-1SV-4S-2V-1N-1Ø-4N-1NØ-3NV-2V-1NV-1Ø-2NV-3Ø-1NØ-1N-1SØ-1NØ-1S-2SØ-11Ø-7SØ-1S-1V-2NV-1SV-4S.

  • Hvilket dyr bliver det til?

Når I er færdige, kan I jo prøve at lave jeres egen tegning og sende en guide til jeres spejderveninde. Det kan være hun kan tegne den også?

Katten af tønden til alternativ fastelavn

Fastelavn nærmer sig med hastige skridt, og mulighederne for at mødes er stadig på de online platforme. Så hvad kan vi gøre for at fejre d. 14. februar, der normalt byder på tøndeslagning, slik og udklædning? Det har Rikkemaija Sufie Katrine Larsen, fra Bellahøjgruppen, tænkt over.

Man kan for eksempel gøre det til en online quiz, hvor man så får et slag, når man svarer rigtigt på et spørgsmål. Så kan der være en fysisk tønde i rummet med en eller to ledere, der slår på tønden ved rigtige svar.

Alternativt kan man også skiftes til at få et slag og følge den normale køkultur. Men her kan lederne have et udvalg af ting, som man kan vælge de skal slå med, for at gøre det lidt sjovere. For eksempel kunne det være at man kunne vælge en leder skulle slå på tønden med en kuglepen, en banan, spejdertørklædet eller andet skørt. Hvis det er underlige ting som man ikke kan slå hårdt med, kan I overveje at vælge en tønde af pap i stedet for træ – så undgår man også splinter, hvis det er indendørs.

Selvfølgelig kan man stadig klæde sig ud som normalt, så det online møde bliver mere underholdende.