Piger kan ændre verden!

23.10.2019

Det er ikke længe siden, det var International Pigedag, og i De grønne pigespejdere er der god grund til at fejre alt dét, piger kan – de kan nemlig ændre verden. Det kan I nu selv prøve kræfter med ude i spejdergruppen.

Verden behøver ikke være uretfærdig – alt kan ændres! FN udråbte i 2012 en International Pigedag, og siden dengang har WAGGGS været med ombord med deres kampagne #TeamGirl. De opfordrer piger til at tage sagen i egen hånd, når de føler, at noget burde ændres. Derfor har de skabt et ”toolkit” (altså en værktøjskasse) med en trin for trin guide til, hvordan man kan ændre noget konkret i sit samfund.

Så er det bare at finde ud af, hvor man skal ændre noget! Synes I, der mangler en offentlig skraldespand i den lokale skov? Hvad med bedre lysforhold på cykelstien? #TeamGirl er en fed anledning til at snakke om jeres lokalsamfund i spejdergruppen og bruge dagen til at få talt aktivisme og girlpower med jeres spejdere. Så kan I vise pigerne, at man rent faktisk kan ændre verden – stort som småt.

Klik ind HER og se på materialet til at ændre verden. Vær opmærksom på, at materialet er på engelsk.