Pigespejderne fyldte sendefladen

10.05.2019

Jubilæumsfesten lørdag 4. maj gav fik rigtig meget fint presseomtale af De grønne pigespejdere. På både TV, i radio, nettet og i aviser fik pigespejderne taletid og mulighed for at fortælle, hvorfor det stadig er relevant efter 100 år at tilbyde frirum og friluftsliv for piger.

Optakten til det store jubilæumsbrag i Aarhus den 4. maj har fyldt i mange pigespejderhjerter siden årsskiftet, hvor vi gik ind i 100-året. I medierne kunne læsere, lyttere og seere følge med i optakten den sidste uge op til.

Interessen for De grønne pigespejderes 100-års historie og virke i dag var stor fra flere fronter.

Suzette Frovin skrev et debatindlæg, der blev bragt i Jyllands-Posten den 1. maj, hvor hun beskriver, hvorfor der mere end nogensinde er brug for et pigespejderkorps, der får piger og kvinder til at turde mere. Suzettes indlæg blev delt 50 gange og blev set af mere end 5500 personer. Flere skrev i kommentarerne, at Suzettes indlæg gav dem et sprog for, hvorfor de er pigespejdere og hvad det er, de giver videre til spejderne.

Har du ikke læst Suzettes indlæg, så kan du finde det her.

Pigespejdere på skærmen

Dagen inden festen i Aarhus var tre pigespejdere i Go’Morgen Danmark for at fortælle om det særlige pigefællesskab. Generalsekretær Birgitte Meisner Nielsen sad sammen med Pia Risør Bjerre fra Vanløse og Bjørk Bloch-Rose fra Skt. Jakob omkring et bålfad i det udendørs studie. Her fortalte de hver især om, hvorfor piger kommer til at turde mere af at have deres eget fællesskab.

Se indslaget fra Go’Morgen Danmark (kræver TV2 login)

Der var mere action i det indslag TV Avisen bragte fra jubilæumsfesten den 4. maj. Her var de med på havnen i Aarhus og fulgte et hold pigespejdere i ‘Masterchef’ over bål.

Se indslaget fra TV Avisen den 4. maj kl. 18.30

I radioen kunne man også møde pigespejdere lørdag den 4. maj. Formand Cathrine Støvring Preussler blev interviewet til radioavisen på P4. Derudover var hele fire spejdere i morgenstudiet mellem kl. 8 og 9 for at fortælle om jubilæumsfesten.

Bred dækning i aviser

Aviserne var heller ikke længe om at samle historien om 100-års fejringen op. Det blev til en fin dækning både landsdækkende i Kristeligt Dagblad og Jyllands-Posten og lokale aviser.

Også børnemedierne Faktisk (Weekendavisen) og DR Ultra samlede jubilæumshistorien op.

Alle med historien om, at De grønne pigespejdere får piger til at turde mere med friluftsliv, udfordringer og et unikt frirum, hvor man får lov til at være helt sig selv.

Med den store jubilæumsfest satte De grønne pigespejdere sig for alvor på fortællingen om, at piger skal turde mere – og vi ved hvordan de kommer til det.