Pigespejderne var med i Tivoli Friheden

19.09.2018

I weekenden indtog FDF og Spejderne for fjerde gang Tivoli Friheden i Århus. Her forvandlede de for en dag forlystelsesparken til et kæmpe spejderløb. Sofie og Signe, fra De Grønne Pigespejdere i Vejlby, var sammen med 40 andre spejdere og ledere fra deres gruppe taget med i håbet om at få en lige så fed oplevelse som sidst.

Af Nanna Hansen, Det Danske Spejderkorps

Foto af Nanna Sofie Hansen

 

”Jeg har glædet mig til at prøve at sove i Tivoli,” fortæller Sofie, der er spejder i Vejlby nord for Århus. Sammen med mere end 2000 andre spejdere og FDF’ere, har hun weekenden  indtaget Tivoli Friheden. Her var weekenden fyldt med aktiviteter og forlystelser.

Weekenden startede lørdag med løb i hele parken, og fortsatte ud i natten til søndag, hvor deltagerne begav sig ud på natløb mellem de sovende forlystelser. Til sidst krøb de ind i deres telte i parken, og fik et par timers søvn før præmieoverrækkelsen søndag formiddag.

 

Et anderledes spejderløb

Det er første gang, Sofie er med på løbet, men hendes veninde Signe har før været med. Hun har især glædet sig til de mere utraditionelle poster.

”Vi var en tur oppe i Pariserhjulet, hvor man skulle opklare et mord. Det var ret sjovt,” siger hun.

Når spejderne sad i Pariserhjulet og kiggede rundt, kunne de se nogle store figurer, der kun var synlige fra luften. Dem skulle de bruge til at løse mordgåden. Heldigvis lykkedes det for Signe og hendes patrulje.

Et andet sted i parken skulle man løse labyrinter i radiobilerne, mens man blev slynget fra side og til side. og i den store bådgynge skulle man male hinanden i ansigtet, mens man for gennem luften. I Tyfonen, fortæller Sofie, skulle man løse en kuglebane, mens vognen drejede skarpt fra side til side.

”Det var sjovt, men også lidt svært, for når vognen kørte ned ad bakken, så faldt kuglerne ud af hullerne igen,” siger hun.

 

Aktiviteter til langt ud på natten

Selvom de almindelige gæster gik hjem, og Tivoli Friheden lukkede ned, blev spejderne i parken, satte telte op og gjorde sig klar til at skulle på natløb.

”Det var virkelig sjovt, men man blev lidt træt til sidst, for vi kom først i seng klokken et,” siger Sofie. Signe tilføjer: ”Det var lidt skræmmende, for man kunne ikke rigtigt se tingene, fordi det var mørkt,”

Selvom natteløbet både var mørkt, trættende og en smule koldt, synes pigerne alligevel, at det var sjovt. Heldigvis kunne de, i deres varme soveposer, sove til næste morgen, hvor der ventede varme rundstykker med pålægschokolade til morgenmad.

 

Sjovt, hyggeligt og spændende

Selvom pigerne hurtigt bliver enige om, at de glædede sig til at komme hjem i deres egne senge og få deres mobiltelefoner tilbage, er de ikke i tvivl om, at det har været en god weekend.

”Det bedste ved at være med har været at hygge sig sammen med de andre og prøve forlystelser,” siger Signe.

Sofie fortæller, at det har været en sjov, hyggelig og spændende oplevelse at være med, og Signe nikker. Der er heller ingen tvivl om, at de to spejdere gerne vil med igen, når arrangementet traditionen tro gentages om to år.