Pigespejdernes kommende instruktører indtog Ungdomsøen

04.09.2019

I weekenden afholdte De grønne pigespejdere deres første kursus på Ungdomsøen. 12 deltagere var rejst ud i Øresund for at tage på Instruktørkursus.

En af deltagerne, Katrine Dicte Blohm, der til daglig er leder for Spilopspejderne i Skt. Jakob, tog udfordringen op med både at styre pigespejdernes Instagram og skrive et par linjer om hendes oplevelser. Det er blevet til en sanselig oplevelse af naturen og læringen. Og en erkendelse af, at hun på Instruktørkurset har fået kompetencer, som hun også kan bruge på sit studie.

“Fredag mødtes vi i Nyhavn, for at tage båden ud til Ungdomsøen. Vi var alle spændte på at skulle derud, og spændingen blev ikke rigtigt forløst ved ankomsten til de mange kilometer kasematbygninger, og den 50.000 kvadratmeter store ø, vi ikke kunne vente med at udforske.

Allerede fra start, kunne man mærke at det ville blive en intens weekend. Og der var tryk på, for programmet var tætpakket fra morgen til aften. Spækket med en masse indhold om planlægning, motivation, korpset, formidling og meget, meget mere.

Vi lærte super meget i løbet af weekenden, og vi tog alle fra øen med blod på tanden for at øve os på at blive endnu bedre instruktører. Jeg har opdaget nye sider af mig selv, og kom hjem med en bevidsthed om hvad jeg gør godt, og hvad jeg kan blive bedre til, både når jeg laver instruktioner derhjemme, på mit arbejde eller mit studie. Jeg oplevede nemlig at kurset ikke bare var relevant for mit spejderliv, men også kunne bruges uden for.

Og så var det også lidt sejt, at være de første pigespejdere, der lavede pigespejderaktiviteter på Ungdomsøen, som dannede en fantastisk ramme med mulighed for morgenbadning i Øresund, vild natur, sjove historier og interessante bygningsrammer både inde og ude.

Jeg glæder mig allerede til næste gang vi mødes i januar, hvor Spejderbakken danner rammen om vores næste skridt på læringsstigen.”