Rejs til Australien på spejderudveksling til sommer 2019

25.10.2018

Nu er der åbnet for ansøgninger til at komme på spejderudveksling i Australien til næste sommer.

SISEP (The Scout International Student Exchange Programme) er et internationalt samarbejde med spejderkorpset i Australien, som kan give dig, der er mellem 15 og 17 ½ år en enestående international oplevelse gennem et ophold hos en australsk familie.

I Australien bor du hos en jævnaldrende australsk spejder, går i skole sammen med hende og deltager i spejdermøder, -ture og –aktiviteter. Du kommer helt tæt ind på livet af din familie, får talt en masse engelsk og oplever sider af landet, som turisterne aldrig ser! Udvekslingen foregår i sommerferien (juli-august 2017), og du er af sted i ca. 5 uger.

Uforglemmelig oplevelse for en pigespejder

Anna Grothe fra Strandmark gruppe i Hvidovre var afsted med SISEP sidste år.

“Det er et fantastisk alternativ til en længere sprogrejse. Samtidig er man, fordi man rejser igennem spejderbevægelsen, sikker på at møde nogle som har nogle af de samme interesser som en selv hvilket gør det nemmere hurtigt at blive en del af fællesskabet,” fortæller hun begejstret.

Under dit ophold tager din værtsfamilie sig af kost og logi, så du skal i praksis kun selv betale for din flybillet, din rejseforsikring og dine lommepenge. Hele turen koster typisk omkring kr. 12.000 (ekskl. lommepenge).

For Anna blev udvekslingen uforglemmelig.

“Jeg fik et unikt indblik i en anden kultur og oplevede at være en del af deres hverdag. Derudover fik jeg utrolig meget med i forhold til mit engelsk. Jeg var i trygge rammer for at tale og skrive engelsk. Min værtsfamilie var meget engagerede spejdere og derfor fik jeg også nogle vilde spejder- og natur oplevelser med hjem i bagagen. Jeg vil til hver en tid anbefale pigespejdere at tage afsted,” slutter Anna.

Ansøgningsfrist 7. januar 2019

Ansøgningsfristen til sommerudvekslingen 2019 er den 7. januar 2019. Kontakt Martin Drews – martindrews@spejdernet.dk – hvis du har spørgsmål til udvekslingen eller ønsker et ansøgningsskema.

Om SISEP

SISEP er et fælles korpsligt udvekslingsprogram under The Danish Scout Council – og er selvfølgelig også for piger og grønne pigespejdere.