Samfundsengagement sørger for kontakten til resten af verden

10.08.2018

Samfundsengagement står for en fælles sommerlejr med pigespejdere fra Irland og partnerskab med WAGGGS. Og så er det vigtigt med snacks til teamets møder.

Samfundsengagement består af pigespejderne Katrine Grothe, Marianne Skovgaard, Nanna Kjølholt, Caroline Erup Friis, Jeannie Sørensen, Pia Risør, Alexandra Saul, Agnete Harboe og Barbara Taubert. Men hvad er det lige, at teamet egentlig går og laver? Hør dem fortælle mere her:

Man kan sige, at vi er De grønne pigespejderes udenrigsministerium. Vi sørger for at have kontakten til resten af verden. Det gør vi blandt andet ved at være repræsenteret i de forskellige paraplyforeninger, der findes for spejdere – for eksempel Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) – og de foreninger, der giver særligt mening for os som pigespejdere – for eksempel Kvinderådet. Og så støtter vi op om Pigespejdernes Fællesråd Danmark (PFD) og WAGGGS.

Men lige for tiden går vi særligt op i, at vi har en fælleslejr med en gruppe pigespejdere fra Irland. Det er på Spejderbakken i uge 31. Og så starter vi nye projekter op sammen med Kvinderådet og følger med i Landssamrådets nye strategi. Vi er stadig oppe og køre over, at Pia Risør er blevet vores nye repræsentant i Landssamrådet, da Nanna stoppede efter mange års indsats.

Der er altid plads til nye medlemmer i Samfundsengagement. For eksempel kunne vi godt bruge en pigespejder-repræsentant i et DUF-udvalg, hvor man er med til at dele penge ud til forskellige projekter. Eller at en pigespejder sad med i et PFD-udvalg og havde opgaver sammen med andre pigespejdere fra eksempelvis DDS.

Vores teammøder foregår typisk på Spejdercenter Holmen, hvor vi altid begynder med at spise sammen – gerne med mad fra vores yndlings takeaway Chilimili. Et must til møderne er også godt med snacks. Der er som regel et tema på dagsordenen, som fylder lidt mere. Det kan for eksempel være demokrati. Og så har vi en del orienteringspunkter.

Når vi kigger fremad, drømmer vi om at gøre vores partnere til en del af jubilæumsåret 2019. Og måske også få besøg af en spejder fra WAGGGS World Board. Og så glæder vi os til Stjerneskudskursus i januar 2019, hvor vi skal udvikle og spotte unge talenter, som kan repræsentere De grønne pigespejdere ude i verden og på den måde få nogle fantastiske oplevelser.