Slip din aktivitets-fantasi løs og send den til Spejdernes Lejr 2022

16.04.2021

Har du lyst til at stå for en aktivitet på SL2022? Så grib chancen, læg hovedet i blød, snak med dine spejdervenner, find på en fed aktivitet og send den ind.

Hvis du har en vild aktivitetsfantasi og kunne tænke dig at stå for en aktivitet på en kæmpe lejr, så har du nu muligheden. Hvis du finder på en sjov, skæv og udfordrende aktivitet, kan den nemlig blive en del af ”de frie aktiviteter” til SL2022.

De frie aktiviteter finder sted, de dage, som ikke er aktivitetsdage med et fast planlagt program, man skal deltage i. På dage med de frie aktiviteter, står det derimod grupperne frit for selv at vælge aktiviteter.

Som ansvarlig for en aktivitet får du mulighed for at tænke stort, nyt og anderledes. Du får mulighed for at sætte dit eget hold, der planlægger og afvikler aktiviteten, eller styregruppen bag kan hjælpe dig med at finde dine med-aktivister og sammen føre den vildeste aktivitetsfantasi ud i virkeligheden.

Mål for aktiviteter

Fælles for alle frie aktiviteter er, at de skal bygge på lejrens tema: Fælles om fremtiden. Det betyder mere konkret, at du skal tænke disse mål ind i din aktivitet:

  • Aktiviteten skal udvikle deltagernes opmærksomhed på ansvarlighed og på fordelen ved at være beredt
  • Deltagerne skal gennem aktiviteten opleve et fællesskab
  • Deltagerne skal gennem deres handlinger medvirke til at skabe en bedre verden – det kan være for dem selv, nogle de holder af, lokalområdet eller noget helt fjerde

Desuden har vi også et mål om, at de frie aktiviteter bliver så sjove og spændende, at deltagerne ikke vil hjem fra dem, og at de efterfølgende husker dem og deler dem med spejderkammerater, venner og familie.

Rammerne for de frie aktiviteter

Du har mange frie rammer, når du skal beslutte, hvordan din aktivitet skal udforme sig. Du vælger selv, om den skal tage kortere tid (fx en time) eller længere tid (fx en hel dag), om den er for en bestemt aldersgruppe eller om alle kan deltage. Du vælger også selv, om den kræver tilmelding, eller om man skal kunne droppe ind. Desuden er det helt op til dig, om aktiviteten er for 25 eller 500 deltagere.

Tænk de fysiske rammer ind i din aktivitet. Lejren afholdes i Hedeland Naturpark, som er et stort naturområde i og omkring en gammel grusgrav vest for København på tværs af Høje-Taastrup, Greve og Roskilde. Hvis ikke du allerede kender området, kan du få en idé om, hvordan der ser ud på www.hedeland.dk.

Jeres aktivitet må gerne koste penge. Der afsættes fra lejrledelsen et beløb pr. deltager pr. time. De har ikke beløbet på plads endnu, men hvis det er muligt, så giv din aktivitetspris et skud, alt ud fra hvor mange deltagere, du tænker kan deltage ad gangen, når du indsender din beskrivelse af aktiviteten.

Når du har færdigudviklet din idé, skal du skrive et aktivitetsoplæg. Her skal aktiviteten beskrives, hvilket inkluderer dens form, antal deltagere, et tidsaspekt, krav til areal/ område, materialebehov, eventuel pris, særlige forhold mm.

Vil du høre mere?

Hvis du vil høre mere, inden du giver dig i kast med at beskrive og planlægge din aktivitet, er du velkommen til at kontakte Annie, Hanne eller Carsten.

OBS: Når du har et oplæg med aktiviteten klar, er det også disse personer, du kan sende det til.