Søg penge til gruppens udeliv

16.08.2019

Lokale pigespejdergrupper kan søge Friluftsrådet om støtte til at styrke foreningens arbejde med friluftsliv. Der uddeles i alt 2.425.000 kroner, og foreninger kan søge op til 50.000 kroner. Der er ansøgningsfrist 1. september 2019.

Mangler din gruppe penge til nyt udstyr til friluftsaktiviteter, møbler til spejderhuset eller uddannelse af ledere? Så kan I nu igen søge om tilskud fra lokalforeningspuljen, som Friluftsrådet administrerer. Der er ansøgningsfrist 1. september 2019.

Man kan søge om op til 50.000 kroner til aktiviteter, materialer eller faciliteter, der kan styrke lokale foreningers arbejde med friluftsliv, og der er ikke krav om medfinansiering.

“Med lokalforeningspuljen kan vi give tilskud til alt det kedelige, som andre fonde normalt ikke støtter. Det behøver hverken være innovativt eller sexet, og der er ingen krav om, at man skal lægge en bondegård i egenfinansiering. Det skal bare være noget, der vil gøre en forskel for lokalforeningens aktiviteter og udvikling,” siger Jan Ejlsted, direktør for Friluftsrådet.

Da friluftslivets lokalforeningspulje blev uddelt for første gang i starten af året, blev der givet tilskud til både elinstallationer, it-udstyr og grillriste. Friluftsrådets direktør, Jan Ejlsted, understreger dog, at det ikke er noget krav, at det man søger om støtte til skal være kedeligt.

Tilskud til det frivillige foreningsliv

Lokalforeningspuljen er et resultat af den politiske aftale, som regeringen indgik i 2017 om en ny og permanent fordeling af de såkaldte spillehalsmidler til lokale, almennyttige foreninger.

Otte hovedorganisationer inden for det frivillige foreningsliv er udpeget som puljeansvarlige for hver deres pulje. Friluftsrådet er udpeget som ansvarlig for en pulje til friluftsforeninger, som i 2019 er på 2.425.000 kroner.