Spejderis nye redaktør vil gøre bladet til børnenes eget

25.11.2022

De grønne pigespejderes yngre medlemmer har fået en ny dedikeret redaktør til deres blad; Spejderi. Efter mere end ni år i redaktionen som skribent er Liv Blomster nu blevet udnævnt som redaktør. Med hendes nye stilling drømmer hun om at gøre Spejderi endnu mere til børnenes eget gennem leg, hygge og gode fællesskaber.

 Liv Blomster er udnævnt som ny redaktør for Spejderi, bladet for korpsets yngste læsere. Det er en drøm for den garvede pigespejder at sætte leg og hygge i fokus hos børnene. For Liv er det nemlig vigtigt at give de yngste pigespejdere en oplevelse af, at læsning og formåen ikke er altafgørende, når man læser et fysisk blad. Hun drømmer om at bidrage med de første spejdersucceser hos de yngste medlemmer.

” Man behøver ikke at kunne læse og være fagligt stærk, for at få fuld udnyttelse af et fysisk magasin. Vi kan fortælle historier med meget mere end ord, og jeg drømmer om at udfordre de klassiske fortællinger, så selv de yngste kan bruge bladet på egen hånd,” siger Liv Blomster, og fortsætter:

”Jeg vil gøre mit bedste for at gøre Spejderi til et magasin, der endnu mere er børnenes magasin. Jeg drømmer om at udfordrer formen og anvendelsen af bladet. Jeg mener, at børnene skal have et særligt ejerskab over for denne gave og jeg vil bestræbe mig på at gøre mit bedste for at sikre det.”

En redaktør med pigespejdererfaring

Livs rygsæk er fyldt med pigespejdererfaring. Med hendes egen pigespejderbaggrund i godt 15 år og mere end ni år i redaktionen, er hun et godt forbillede for de yngste pigespejdere. Hun ser Spejderi som en kæmpe del af sig selv, som hun selv fortæller det:

”Spejderi er mit hjertebarn, det er en kæmpe del af mig selv. Det er den del af redaktionen, hvor jeg altid har følt mig mest hjemme.”

Spejderis nye redaktør, Liv Blomster, har oplevet en markant udvikling siden starten. Hun er særlig stolt af, at have været med helt fra ”fødslen” af tegneseriepatruljen Gnisterne, som står hende meget nært.

”Jeg har også udviklet mit eget arbejde og min egen tone i tingene – især gennem alle godnathistorierne med Gnisterne. Jeg var jo med til fødslen af Gniste-pigerne, og de står mig virkelig nært. Jeg har det næsten som om, at de er min spejdertrop, og jeg kender dem ind og ud,” siger hun.

Rollen som redaktør

Som redaktør kommer Liv til at få meget mere ansvar og overblik. Hun glæder sig til at komme udover sit eget skrivebord og fange nye medlemmer og bidragsydere ind til redaktionen. Hendes nye rolle for Spejderi kommer til at betyde nye muligheder, hvor hun selv fortæller hvilke ambitioner, hun har for redaktionen.

”Jeg håber også på, at jeg kan få mange flere ind i redaktionen og skabe en ren Spejderi-redaktion, hvor det kun er leg og sjove ideer til børn, der er i fokus, uden at man behøver forholde sig til voksenlivet og NEKTAR,” siger hun.