Studiejob: Vær med til at starte nye spejdergrupper for piger i hele landet

30.06.2022

Brænder du for at udvikle og understøtte nye projekter, er du opsøgende og fuld af gå-på-mod? Så er du måske De grønne pigespejderes nye studentermedhjælper. Danmarks stærkeste pigefællesskab søger fire nye studentermedhjælpere fra hele landet til opstart og støtte af nye spejdergrupper.  

De grønne pigespejdere er et spejderkorps udelukkende for piger og kvinder. Vi er tilmed Danmarks største fællesskab for piger og kvinder, og vi giver dagligt piger mod og sætter verden i bevægelse. Vores organisation er i udvikling, og flere og flere vil være med i fællesskabet, så derfor starter vi nu endnu flere spejdergrupper op i hele landet.  Som studentermedhjælper i De grønne pigespejdere bliver du en del af et helt nyt team og kommer til at arbejde tæt sammen med tre andre studentermedhjælpere, en organisationskonsulent og vores engagerede frivillige. 

Teamets primære opgaver bliver at opstarte nye grupper, rekruttere nye medlemmer og spejderledere i samarbejde med lokale aktører, kommuner, skoler og det frivillige foreningsliv. Derudover vil du løbende deltage i udvikling og implementering af nye metoder, der skal sikre en bæredygtig organisering af de nye spejdergrupper, så de kan køre selvstændigt videre efter projektets afslutning. 

De grønne pigespejderes korpskontor er en uformel arbejdsplads, hvor vi vægter det kollegiale samarbejde og fællesskab højt. Dette gælder uanset om du arbejder hjemmefra eller er bosat i København og har mulighed for at møde fysisk ind på kontoret. Dine kollegaer er aldrig længere væk end et Teams-opkald. Der er altid rum til at spørge om hjælp, vi griber hinandens idéer, og der er plads til at lave fejl.  

Din profil: 

Du er i gang med en videregående uddannelse inden for eksempelvis pædagogik, HR, kommunikation, organisationsudvikling eller noget helt tredje. Det vigtigste er, at du har lysten og modet til at gå nye veje, så endnu flere piger kan blive spejdere. Du kan lide at koordinere, planlægge og samarbejde. Du er udadvendt, opsøgende og har praktisk sans. Derudover har du måske en baggrund som pigespejder, men det er ikke nødvendigt. 

De fire studentermedhjælpere skal sammen løfte følgende opgaver:  

 • Alle praktiske forberedelser ifm. med opstart af en ny spejdergruppe – eksempelvis at finde en lokation. 
 • Kommunikation om gruppen, så nye piger og deres forældre finder vej til os.  
 • Samarbejde med andre foreninger, skoler, kommuner og andre aktører i lokalområdet. 
 • Uddannelse og workshops for frivillige og nye spejderledere om nystart og om opgaven som frivillig spejderleder.  
 • Bistå i at gennemføre spejderaktiviteter med og for de nye grupper. 
 • Kommunikation af projektet – eksempelvis at udarbejde tekster til artikler, fotografere, opdatere de sociale medier eller skrive nyhedsmail. 
 • Administration – eksempelvis mødeplanlægning eller indhentning af medlemsdata på nye medlemmer. 

Du behøver ikke at kunne det hele, men du skal kunne se dig selv i 3-4 af opgaverne.  

Vi leder efter dig, som er:  

 • Kreativ og iderig, og som kan finde mere end én løsning på en udfordring. 
 • Struktureret, har overblik og som kan lide at koordinere og planlægge. 
 • Udadvendt, opsøgende og god til at samarbejde i et team, med frivillige og med eksterne samarbejdspartnere. 
 • God til at kommunikere og formidle både mundtligt og skriftligt. 
 • Interesseret i, og gerne har kendskab til målgruppen.  

Ansættelsesforhold 

Ansættelsen er på 10-15 timer om ugen. Der vil i perioder forekomme aften- og weekendarbejde samt rejseaktivitet. 

Ansættelsen er en projektansættelse fra 1. september 2022 til og med august 2023 med mulighed for forlængelse.  

I ansættelsen refererer du til generalsekretær, Helle Hende Stærmose, mens du i det daglige er i tæt dialog med vores organisationskonsulenter, der har erfaring med opstart af spejdergrupper. 

Det er muligt at arbejde fra De grønne pigespejderes kontor på Spejdercenter Holmen, Arsenalvej 10, 1436 København eller hjemmefra.  

Vi opfordrer studerende fra hele landet til at søge.  

Det praktiske 

Ansøgningsfrist er torsdag den 4. august 2022. Ansøgning og CV sendes som én samlet pdf til job@pigespejder.dk. Skriv ”Studentermedhjælp” i emnefeltet.  

Vi holder samtaler mandag den 15. august online og på Spejdercenter Holmen.  

Har du spørgsmål til stillingen er du velkommen til at kontakte generalsekretær Helle Hende Stærmose på tlf. 42 22 49 93 i uge 29 og 30. 

Læs mere om De grønne pigespejdere på www.pigespejder.dk.