Terra2021 bliver fuld af Spilopper

04.12.2020
Spilopværts datter, der nu er 2,5 år og også skal med på Terra2021

Til næste år skal der spilopper med på Terra. Vi har talt med spilopvært Tina Lund-Lassen om, hvordan man bedst får inkluderet både de mindste og deres forældre på lejeren. 

Tina Lund-Lassen har meldt sig som spilopvært til Terra2021. Det er en helt ny post. Næste år bliver nemlig første år, der er spilopper med på Terra. Selvom rollen som spilopvært er ny, er Tina dog vandt til målgruppen, da hun til hverdag er spilopleder i Vigersted gruppe.

Der er to Terralejere i uge 30. Det er meningen, at de skal foregå ens og have de samme aktiviteter, så deltagerne kan relatere til hinandens oplevelser, når de på et andet tidspunkt mødes i spejderverdenen. Dog er det kun lejeren i Øst, der har valgt at have en spilopværtinde.

”På en måde er det lidt ærgerligt, at jeg ikke har nogen at spare med i Vest. Men på den anden side, har jeg så frie tøjler til at gøre præcis, som jeg ønsker,” siger Tina, der har mange idéer til, hvordan spilopperne får en fantastisk første lejrtur.

Spiloplounge: pusterum med saft og kaffe

Et af Tinas største initiativer til at få inkluderet den nye gruppe af forældre og spilopper er at lave en spiloplounge.

”Spiloploungen bliver et sted, hvor man kan komme op og lige få noget kaffe som forældre, og et glas saft til børnene. Måske lige tegne en tegning. Få koblet af. Forældrene kan også trække derop alene, hvis de føler, de står på nakken af deres pige, som fint klarer en aktivitet alene,” forklarer hun.

Desuden vil Tina gerne være sådan én, man altid kan komme op til i spiloploungen og spørge, hvis man er i tvivl om noget eller har brug for at snakke som forældre.

”Det kan godt være overvældende for nogle forældre, når deres treårige pige for eksempel bliver givet en kniv i hånden og sat til at snitte eller skal prøve at tænke ild. Så kan man godt tænke: Kan min lille pige godt det? Er det ikke farligt? Og selvfølgelig kan pigerne det! Men det skal vi også forsikre deres forældre om,” siger Tina med et glimt i øjet.

Spilopper og forældre bliver inviteret med på hele Terra, der er fem dage lang. Men der er også en mulighed for tage hjem efter to dage, hvis det er nok for første gang.

”Vi kommer til at have et spiloplejrbål om onsdagen, der kan fungere som en afslutning for de spilopfamilier, der synes to overnatninger er rigeligt for dem. For nogle kan være ret overvældende at være på en lejr med omkring 4000 mennesker så længe, hvis man blot er tre år.”

Vigtigt at inkludere forældre

For Tina er det vigtigt, ikke kun at have fokus på hvordan spilopperne inkluderes, men også deres forældre. Det er hendes vision at både spilopper og forældre skal have samme oplevelser og lejrfølelse, som alle de andre, der er afsted.

”Jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal blive en god oplevelse for spilopperne. Vi skal gøre vores allerbedste for, at forældrene får det lige så godt. De skal også komme hjem med en waoow-følelse. De skal forstå, hvad vi kan opnå på sådan en lejr. Så fortæller de andre om lejeren. Det er vigtigt, for det er forældrene, der er vores største talerør.”

Udover officielt at være spilopleder, kan Tina måske også fungere som forbillede for familierne, der er afsted sammen. Hun tager nemlig også afsted som familie med sin mand  og datter, der pt er 2,5 år. Og hvem ved – måske inspirerer hun nogle forældre til at engagere sig yderligere i spejderlivet? Der er også masser af andre opgaver, man kan byde ind med, hvis man ikke har tid til at være ugentlig leder…