Til nytårskur i Kvinderådet: Pigespejderne kender pigers hverdagsliv

08.02.2021

Grøn pigespejder, Sofie Würtz, er én af to repræsentanter som De grønne pigespejdere har siddende i Kvinderådet. Foruden Sofie sidder Young Spokes Girl, Clara Skov Drap fra Horsens gruppe. Begge deltog forleden i Kvinderådets nytårskur. Det har Sofie skrevet lidt om.

Kvinderådet er en organisation, som har samlet over 40 forskellige samfundsorganisationer, der sammen arbejder for at fremme kvinders vilkår og rettigheder med det formål at fremme ligestilling i Danmark og resten af verden.

Et formål der ligger De grønne pigespejdere meget nært. Vi er (helt beskedent sagt) eksperter på pigers hverdagsliv og vi har i de sidste 101 år været med til at udvikle piger til at blive stærke og modige kvinder.

Vi ved at ligestilling starter i børneværelset og det er her vi kan være med til at gøre den største indsats.

Den 20. januar havde Kvinderådet inviteret til dette års nytårskur. Det skulle handle om sexisme i lokalpolitik, og hvordan vi kan komme det til livs. 2021 er nemlig året hvor der skal være kommunal- og regionsrådsvalg.

Det var et lærerigt og tankevækkende oplæg. Det er tydeligt, at der stadig er en masse, vi kan gøre både lokalt og nationalt for at fremme kvinders muligheder både i lokalpolitik og i andre aspekter af samfundet.

Jeg mener at vi hos De grønne pigespejdere kan være med til at gøre en forskel her, og jeg tager mit repræsentantskab i Kvinderådet meget alvorligt. Jeg ser frem til et tæt samarbejde med Kvinderådet og de andre medlemsorganisationer og glæder mig til at se, hvad vi sammen kan udrette.