Ud i naturen lakker mod enden, men Spilopspejd er kun lige kommet i gang

14.08.2019

De mindste pigespejdere blev en del af korpset under projektet Ud i naturen – og nu er de klar til mere som Spilopspejdere.

  • Piger der starter spejder med ikke at ville forlade mors hånd og slutter af med at lege tagfat med de andre piger.
  • Piger der ikke vil med deres forældre hjem, når spejder er slut, fordi de har det meget sjovere til spejder end derhjemme.
  • Piger der bliver så stolte over deres tørklæde, at de har det på alle steder.
  • Piger der for første gang i deres liv får lov til at snitte med en kniv, med en bævrende nervøs mor stående på sidelinjen, men en helt rolig leder, der viser, hvordan man skal håndtere kniven.
  • Piger der med stolthed viser deres spilopspejdtaske til alle, de kender.
  • Piger der får øjnene op for, hvad man kan i naturen, og at vi skal passe på den.

Alle disse oplevelser og mange flere har lederne og familierne fra projektet Ud i naturen fået, og du kan i din gruppe også få alle disse oplevelser ved at starte spilopspejd op.

Lige nu lakker projektet Ud i naturen med De grønne pigespejdere stille og roligt mod enden – men det betyder ikke, at det er slut med spilopspejd og oplevelser for de mindste piger i de forskellige grupper, der var med i projektet. Flere af grupperne har allerede nu meldt ud, at de vil fortsætte med Spilopspejd, da det har været en god oplevelse at lave spejderaktiviteter med familierne.

Giver familierne noget værdifuldt

De føler kun lige, at de er startet, og at Spilopspejd kan udvikle sig meget i fremtiden. I Gørlev fortæller Camilla Lindberg, som var en af de ansvarlige ledere for Ud i naturen, at det var forældrene, der spurgte, om de ikke ville fortsætte efter sommerferien, da familierne var blevet så glade for det. ”Det er jo flot, det betyder, at det, vi laver, giver værdi. Familierne er ikke nogen af vores andre pigers små søskende eller noget. De er helt nye og kommer ude fra.” fortæller Camilla Lindberg fra Gørlev.

Ikke tid til kaffe – men masser af aktiviteter

Generelt set så fortæller alle lederne om familier, der er glade for at kunne lave noget sammen som familie udenfor, og det handler ikke bare om underholdning og pasning af børnene. Birthe Schou fra Aalborg siger: ”De to første gange havde vi faktisk lavet kaffe til forældrene, men ingen af dem havde tid og lyst til bare at stå og drikke kaffe. De havde lyst til at være med til aktiviteterne, de satte sig ikke bare og ventede på, at vi underholdt deres børn.” Spilopspejd kan være en oplagt mulighed til at få nye spejdere ind i gruppen og samtidig lærer man forældrene bedre at kende og får skabt en relation til dem. Så kan man også lettere inddrage dem i det daglige spejderarbejde senere hen, det handler om at have øjne og ører åbne for muligheder.

Rygsække venter på små spilopper

Har I fået mod på at starte spilopspejd op i jeres gruppe, så har vi samlet en masse erfaringer fra det sidste 1,5 år med projektet Ud i naturen, og på kontoret står vi klar til at hjælpe nye grupper i gang. Derudover har vi også nogle rygsække med indhold fra projektet til overs, som vi gerne vil give liv hos nye små spilopspejdere.

Du kan læse mere om projektet og målgruppen under Vores projekter.

Få hjælp på Korpskontoret

Hvis I har spørgsmål til Spilopspejd, ønske om at starte op eller bare er lidt nysgerrig på jeres muligheder så kontakt Tenna Arpe på tar@pigespejder.dk.