Ungdomsøen inviterede til ø-historier og spil på Spejdernes Lejr

15.08.2022

På Spejdernes Lejr 2022 var Ungdomsøen med og mødte unge fra De grønne pigespejdere, som kom forbi og fiskede sig til præmier og historier om øen, der er et fællesskab af og for unge.

Af: Linne Brade, kommunikationsansvarlig for Ungdomsøen

Duften af bål og tørt sommergræs spredte sig på Spejdernes Lejr 2022 i de smukke omgivelser i Naturpark Hedeland, hvor 32.000 spejdere fra hele landet og udlandet var samlet.

Her var Ungdomsøen med og mødte unge fra De grønne pigespejdere, som kom forbi og fiskede sig til præmier og historier om øen, der er et fællesskab af og for unge.

Det er første gang, at 10-årige Josefinea og spejder-kammeraterne fra De grønne pigespejdere i Færøerne besøger Spejdernes Lejr.

”Det er sjovt og kæmpestort. Vi kommer fra Færøerne, og det er spændende at møde mange andre spejdere fra andre steder,” fortæller hun.

Hun kom forbi Ungdomsøens aktivitet på Spejdertorvet, hvor hun hørte historier om øen og fiskede sig til klistermærker med Ungdomsøens dogmer, som udspringer af spejdernes værdier som ung for ung og doing above learning.

Det vil være spændende at besøge Ungdomsøen, fortæller Josefinea.

”Jeg har ikke hørt om den før, men det ville være sjovt at komme derud og lave forskellige aktiviteter i vandet,” siger hun.

Ungdomsøen er en platform for og af unge. Her mødes unge et stykke fra hverdagen for sammen at gøre en forskel for andre unge. Nogle laver aktiviteter, andre sover i shelter eller laver mad over bål. På Ungdomsøen bestemmer unge, hvad de gerne vil lave, og derfor kan du engagere dig i netop det, du brænder for.

Det var en gruppe unge spejdere, der i sin tid fik idéen om at købe øen og gøre den til en ungdomsø. Lige siden er det forskellige grupper af unge, der har sat retningen for Ungdomsøen.