Ungleder aflyses i efterårsferien

30.09.2020

De unge pigespejderes fyrtårn, ungekurserne Ungleder bliver desværre ikke til noget i efterårsferien alligevel. Det er blevet for vanskeligt at planlægge kurser som alle ville føle sig trygge i med den nuværende corona-situation.

Tiårsjubilæet for De grønne pigespejderes ungekurser, Ungleder, bliver ikke fejret på spejdercenteret Spejderbakken sammen med nysgerrige unge pigespejdere fra hele landet og en dedikeret stab, der brænder for at udfordre og udvikle de unge. Ungleder 1 og 2 i efterårsferien er aflyst. Selv om det med de gældende retningslinjer fra myndighedernes side godt kunne lade sig gøre at afholde Ungleder, så har de seneste ugers udvikling i corona-smitten betydet, at kursusledere og stab har set sig nødsaget til at aflyse.

“Jeg kan ikke beskrive, hvor ked af det jeg er på de unge pigespejderes vegne. Det er så vanskelig en situation de frivillige kursusledere står i med skiftende retningslinjer og udmeldinger fra myndighederne, så det kunne ikke være anderledes,” siger Charlotte Støvring Preussler, medlem af Hovedbestyrelsen.

Arbejdes på alternativ

Hun fortæller, at der i samarbejde med kursuslederne nu arbejdes på forskellige tilbud til de unge pigespejdere, så de alligevel får lidt stemning fra Ungleder.

Ungleder-kurserne var tidligere i fare, da der manglede stab og frivillige til forskellige opgaver. Ved fælles hjælp fra et stærkt netværk af pigespejdere i øst og vest blev opgaverne løst.

“Jeg vil gerne sige eksplicit tak til alle dem, der bød sig til med ideer og frivillige timer, så vi i første omgang kunne tilbyde Ungleder til vores unge pigespejdere. At de selvsamme kvinder nu ikke skal på banen alligevel, gør det hele ekstra hårdt,” slutter Charlotte Støvring Preussler.

Alle tilmeldte til de to Ungleder-kurser har fået direkte besked.