Vær med til at skabe nye Spejder Science aktiviteter

05.11.2020
Foto: Heine Dransfeldt

Som en del af det tværkorpslige projekt SciencePirater kan du være med til at skabe nye spejder science aktiviteter til brug i spejdergrupper rundt i hele Danmark. Hvis du er nysgerrig på snitfladerne mellem naturvidenskaben, spejderarbejdet og spejdermetoden, er dette projekt lige netop noget for dig.

Hvad skal vi lave?

Helt aktuelt har vi brug for flere folk til at arbejde med et aktivitetshæfte, som skal hjælpe og inspirere ledere til at arbejde med de førnævnte snitflader sammen med spejdere i alderen 10-16 år.

Du vil være med til at udvikle konkrete aktiviteter til hæftet og skabe en rød tråd, så vi får skabt et knivskarpt og inspirerende produkt, som ingen ledere skal lade ligge i skuffen. Lyder det angstprovokerende? Bare rolig vi løfter opgaven i flok.

Hvem mangler vi?

Lige nu er arbejdsgruppen baseret i Jylland, og vi vil gerne være flere. Til arbejdsgruppen søger vi et par gode voksne spejdere eller spejderledere, som gerne er i Jylland, da vi som udgangspunkt mødes i Aarhusområdet hver 4. til 5. uge.

Næste gang vi mødes er den 13. december, og det vil være en fordel, hvis du kan være med her, men det er ikke noget, der skal afholde dig, hvis du ikke kan.

Vi forestiller os, at du er nysgerrig på naturvidenskaben, under uddannelse eller endda uddannet indenfor naturvidenskaben. Uddannelsen er også blot en fordel, men bestemt ikke et krav.

Det vigtigste er, at du er nysgerrig og fuld af gode idéer og har erfaringer med spejderaktiviteter og måske endda nogle, der er naturvidenskabelige i sit udtryk.

Hvis du vil være med…

… skal du kontakte projektleder Martin Lennard Eriksen for at høre nærmere. Det kan ske enten på telefon 21 33 04 29 eller mail til mle@dds.dk.

Om SciencePirater:

Vi vil skabe uddannelse og aktiviteter, der øger spejderes forståelse for positive science-værdier (prøve sig frem, nysgerrighed etc.), der fremmer en positiv forståelse af naturvidenskab på tværs af spejdere i Danmark.

SciencePirater er et nyt og spændende tværkorpsligt projekt. Projektet er støttet af Villum Fonden og handler om at udbrede naturvidenskabelige aktiviteter i spejderregi, ligesom vi gerne vil have lederne til at forstå, hvornår de bruger naturvidenskab.

Læs mere på www.spejderne.dk/projekter/sciencepirater