Alt du skal vide om spejdertrøjen

I november 2019 præsenterede Hovedbestyrelsen i De grønne pigespejdere en beslutning om ny beklædning hos De grønne pigespejdere. Uniformsskjorten bliver skiftet ud med en spejdertrøje i bomuld med lynlåslommer og krave.

Fremover har De grønne pigespejdere ikke mærker på tøjet – hverken på spejdertrøjen eller andet tøj. Det bliver op til den enkelte pigespejder, hvor hun vil sætte sine mærker.

Her på siden er der samlet dokumenter og FAQ om spejdertrøjen. Hvis der er noget, du savner på siden er du velkommen til at sige det videre til info@pigespejder.dk.

Hvornår kan jeg købe den nye spejdertrøje?

Det forventes, at den nye spejdertrøje bliver klar til salg i sommeren 2020. Arbejdsgruppen bag arbejder på, at der til De grønne pigespejderes Delegeretmøde den 2.-3. maj vil være prototyper af trøjen, som man kan se og prøve i forskellige størrelser. Hold øje her og med vores andre kanaler for opdateringer på området.

Nyttige dokumenter

I forbindelse med kommunikationen om skiftet fra uniformsskjorte til spejdertrøje er der lavet en række dokumenter, som hjælp til gruppen, når I skal i gang med skiftet.
De oftest stillede spørgsmål om spejdertrøjen og mærkernes placering er samlet i en FAQ, som du også finder i listen herunder sammen med et visuelt overblik over, hvordan beslutningen er blevet til på tværs af skiftende hovedbestyrelser.

pdf FAQ spejdertrøje - version 2 VIS PDF
pdf Overblik beslutning om spejdertrøje VIS PDF
pdf Skabelon til forældremail om spejdertrøje VIS PDF

Kreative ideer til mærkerne

Flere grupper har allerede været i gang med at undersøge, hvor de nu vil sætte deres mærker. Herunder kan du se et par af de kreative bud.

Aktivitetsmateriale om placering af mærker

En arbejdsgruppe har udviklet et aktivitetsmateriale, som du kan bruge sammen med din gruppe, når I sammen skal finde nye steder at sætte jeres mærker.

pdf Aktivitetsmateriale om placering af mærker VIS PDF

Undersøgelser om børn, unge og spejdere

I den efterfølgende debat, der har været om spejdertrøjen og mærkernes placering har der været refereret til forskellige undersøgelser, som blandt andet har inspireret til beslutningen. Du kan finde links til nogle af de mest centrale undersøgelser herunder.

Ny side til side 20 i Lommeguiden

Beslutning om ny beklædning betyder en opdatering af side 20 i Lommeguiden, hvor der står beskrevet, hvordan man er uniformeret hos De grønne pigespejdere. Hent indstikket til Lommeguiden, klip ud og lim ind.

pdf Indstik til Lommeguide_spejdertrøje VIS PDF

Åbent svar fra Hovedbestyrelsen på underskriftsindsamlingen

Den 28. april 2020 sendte Hovedbestyrelsen et brev til underskriftsindsamlerne imod den nye spejdertrøje. Du kan læse brevet i sin fulde længde herunder.

pdf Åbent brev om underskrifter mod spejdertrøjen VIS PDF