Nyborg Strand kursus – Deluxemoduler lørdag formiddag kl. 10.00 – 12.00

Inden det store weekendkursus begynder lørdag kl. 13.30 har du mulighed for at berige din formiddag med et Deluxemodul. Herunder kan du se, hvilke Deluxemoduler, du kan vælge imellem. Det koster 250 kroner at deltage på et Deluxemodul og så er der frokost med i prisen. Tilmeldingen til Deluxemoduler åbner samtidig med tilmeldingen til Nyborg Strand kursus den 5. oktober.

CORONAlæs om retningslinjerne her

Sciencepirater

Vi guider dig igennem Science spejdermetodens fem principper; leg = læring, vi elsker eksperimenter, børn og unge bestemmer, fejl er fantastiske – og gå på opdagelse sammen! 

Modulet kommer til at indeholde afprøvning af eksperimenter, sikkerhed og tips, der er lige til at tage det med hjem til dine ugentlige spejdermøder.

Sara Marie Nielsen og Katherine Habekost

WAGGGS leadership; et spadestik dybere (særligt for trænere og instruktører) 

Med fokus på instruktører og træneres rolle på kurser, sætter vi fokus på WAGGGS’ nye ledelsesprincipper, som spænder over miljø, ligestilling og samarbejde. Med afsæt i learning by doing går vi på opdagelse i principperne og lærer, hvordan vi kan bruge dem i De grønne pigespejderes kurser, og give dem videre til vores kursister.

Emma Elgaard Larsen (IC) og Tenna (IC)

Børns naturdannelse 

Center for Børn og Natur har i samarbejde med Friluftsrådet lavet en spændende undersøgelse af, hvordan man bedst understøtter, at børn får styrket deres forhold til naturen. Her arbejdes der med begrebet “børns naturdannelse”, som Søren Præstholm vil præsentere.

Der bliver også mulighed for at høre hvordan De grønne pigespejdere allerede har gjort brug af projektets erfaringer i bl.a. Den Lille Spejderuge og se på hvordan vi selv kan arbejde med børns naturdannelse i spejdergruppen.

Pernille Friis Brødsgaard, Friluftsrådet

Etiske dilemmaer hos De grønne pigespejdere

Vi oplever alle etiske dilemmaer, hvor to eller flere værdier er i spil mod hinanden. Hvordan kan man få overblik over og muligheder for at håndtere den slags?

Medtag gerne et sådant dilemma fra dit spejderperspektiv, da der bliver mulighed for at arbejde med det.

Et dilemma kunne fx. være: Hvad gør troplederen, hvis en pige i en patrulje konstant ødelægger stemningen, så de andre overvejer at stoppe med at være spejdere?

Grete Bækgaard Thomsen