NYS Deluxemoduler 2019

Her kan du læse alt om de spændende Deluxemoduler lørdag formiddag inden årets Nyborg Strand kursus.

 •  Rum til refleksion (gratis for trænere)
  Katja Lund Hinnerfeldt
  Vi taler ofte om, at det er vigtigt at give plads til refleksion. Men hvordan skaber vi det bedste rum til, at vores spejdere kan reflektere over egen læring og dermed koble teori og praksis? På dette deluxemodul går vi på opdagelse i forskellige metoder til refleksion, som er lige til at tage med hjem og bruge i gruppen eller næste gang du skal afholde kursus.
 • Gør Verdensmål til Pigespejdermål
  Pia Risør Bjerre, Ungdomsdelegat i FN for 2019 og Cecilie Christiansen, Verdensmålsambassadør
  Kom og vær med til at sætte et pigespejder-præg på FN’s 17 Verdensmål. Hvorfor skal vi arbejde med Verdensmålene, og hvordan kan bæredygtig udvikling skabe udvikling i pigespejdergruppen?
  Med inspiration direkte fra FN’s plenarsal og DUFs Verdensmålsakademi dykker vi sammen ned i netop de spørgsmål på dette deluxemodul. Vi kommer både til at blive klogere på Verdensmålene og finde ud af, hvordan vi får dem med i rygsækken til næste gruppetur eller flokmøde.
 • Ledelse gennem engagement og begejstring – Anerkendende Udforskning
  Marcus Fribert Thusgaard og Line Søderberg Degn, DDS ledelseskurser
  Som enheds-/gruppeledere kan vi alle opleve mangel på engagement og begejstring hos vores ledergruppe – hvordan kommer vi bedst videre derfra? På modulet arbejder vi ud fra en tese om at den anerkendende udforskning kan være med til at sætte fokus på det vigtige, gribe fat om de udfordringer, der kan få skibet til at synke og som sideeffekt skabe endnu større begejstring og ejerskab hos ledergruppen. Vi tager afsæt i konkrete erfaringer og cases, godt nok fra et DDS-synspunkt, koblet med en stærk teoretisk ballast der skaber en god tyngde i indholdet.
 •  Hej, skal vi lege?
  Karina Øer, Borup gruppe, Bevægelsesinstruktør og pædagog
  Vi ved, at man som barn lærer gennem leg og bevægelse. Men hvilke lege er så gode at lege, når vi ønsker at lære noget bestemt? Kom og vær med til et par sjove timer, hvor vi både kommer gennem lidt teori om hvorfor vi leger, diskussion i plenum og så skal vi selvfølgelig også nå ud at lege.