Præstø

Hvem er vi

Vi er din lokale grønne pigespejdergruppe i Præstø.

Gruppen blev startet i 1980 og vi arbejder stadig ud fra spejdermetoden Learning by doing, som bl.a. betyder, at man lærer bedst ved at blive kastet ud i opgaverne, børn lærer børn, så niveauet er altid i øjenhøjde og så bruger vi naturen omkring os så meget som muligt.

Vi er ca. 20 aktive medlemmer, som ses hver uge – og vi glæder os til også at se dig!

De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Vi har 4000 medlemmer fordelt på 120 lokale grupper i hele Danmark. Vi har mere end 100 års erfaring med at lave udfordrende aktiviteter i naturen for piger. Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, også at lave fejl. Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det er vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet. De lærer at gribe de muligheder, der kommer deres vej.

Danmarks stærkeste fællesskab for piger

De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab. Hos os slipper pigespejderne for at tænke på, hvilke aktiviteter og opgaver der er “for piger” og “for drenge”. Det giver pigerne et frirum – fri for forventninger til, hvad en pige skal sige, mene og være. Så kan hver enkelt pigespejder være sig selv. Hos De grønne pigespejdere handler det ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab.

De grønne pigespejdere bygger på kristne folkekirkelige værdier og forsøger at efterleve dem sammen med spejderne. Hos os møder spejderne voksne, der tør tale om tro, men også om at tvivle og når livet bliver svært.

Mød lederne

Alle piger er i trygge hænder hos os i Præstø gruppe. Lederne er klar med sjove og udfordrende aktiviteter, der er tilpasset pigernes alder.