2. Randers

Voksen frivillig

Har du lyst til at blive frivillig i et stærkt fællesskab af piger og kvinder, hvor du kan få lov til at udfolde dig i arbejdet med piger i forskellige aldre, så overvej nedenstående.

I smutteflokken  mødes de 6-10-årige piger. Her skal du overveje om du kunne tænke dig at give en hånd til med f.eks. at lave saftevand, dele sakse og andet ud, følges med et lille hold rundt til aktiviteter, trøste, holde ro og orden, lægge ting på plads, måske selv stå for små aktiviteter, sørge for at alle er med og føler sig set og hørt, forberede møderne ved at købe småting ind, tage imod tilmeldinger osv. Det er bestemt ingen hindring at være mor til en af pigerne i flokken – det er set mange gange før!

I spejdertroppen mødes de 10-14-årige. De har brug for en storesøstertype, som kan fungerer som rollemodel, som kan gå forrest og vise vejen, og som ikke er bange for at stå ved, den hun er.

Eller kunne du måske tænke dig at tage med på tur og hjælpe med at putte børn i seng, lave mad, vaske op, følges med et hold til aktivitet, måske selv stå for små aktiviteter, hygge med de voksne om aftenen, når ungerne er lagt i seng, hjælpe med at finde bamser, strømper og tandbørster, der er blevet væk.

Eller vil du hellere med på tur for at være den, der fører an, når pigerne sejler i kano, klatrer med seniorerne på de højeste baner i klatreparken, sover i telt i frostvejr, gennemfører aktiviteterne i øsregnvejr eller står for underholdningen til lejrbålet.

Det vigtige er ikke mange års spejdererfaring – det er viljen til at skabe trygge rammer pigerne kan udvikle sig i.

Helena, mor til spejder: “Vi har fundet ud af, at spejdererfaring ikke er en nødvendighed – her handler det om lyst og gå-på-mod i stedet. Vi er to mødre, der efterhånden kender hinanden godt, som har været med mange gange både til møder, arrangementer og på ture”

Tina, mor til spejder: “Jeg synes det er smaddersjovt at være med, og jeg melder mig gerne til opgaver, der skal løses. Det er dejligt at kunne hjælpe og støtte lederne på den måde”

Jens, far til spejder:”Jeg melder mig gerne til at stå på post eller hjælpe til på lejre. Der er et fantastisk fællesskab, og det er altid superhyggeligt.”

Jan, far til seniorspejder: “Jeg har hjulpet en del med praktisk arbejde i hytten, bl.a. bygget det nye raftestativ. Det krævede nogle eftermiddage og en weekend, men tiden er givet godt ud, når jeg tænker på, hvor mange timer lederne bruger på at planlægge og afvikle sjove, spændende og udfordrende møder, ture og arrangementer bl.a. for min datter.”

Tine, mor til smutte:”Jeg har haft min symaskine med til et møde, hvor pigerne syede bestikposer – og indimellem skulle have lidt hjælp til at tråde maskinen mv. Derudover har jeg derhjemme været i gang med at sy bålkapper”

Pernille, mor til smutte: “Man kan få alverdens sjove og skøre opgaver – det er bare at springe på, når der bliver spurgt. Sidste sommer havde vi fået et kæmpestort samlingstelt med hjem i haven for at checke om det kunne holde regnen ude – men der kom jo ikke en dråbe vand sidste sommer, så vi brugte en eftermiddag med haveslangen for at finde ud af, om teltet holdt tæt – det gjorde det heldigvis. Bagefter sov vi i teltet – så det er også checket at det er godt at sove i!”

Janne, mor til spejder: “Jeg hjælper med at tælle kirkebladene op og fordele ruterne to gange om året. For mig er det en lille indsats, men jeg ved, at det er en god hjælp for lederne. Og jeg vil gerne give lidt igen for alt det, min egen datter får ud af at være spejder. Kirkebladene er en god indtjening, så gruppen kan give tilskud til lidt dyrere arrangementer.”

Lene, mor til spejder: “Jeg har siddet i bestyrelsen og deltog på et tidspunkt i pigespejdernes delegeret møde på Hotel Nyborg Strand. Det var superspændende at komme så tæt på korpset.”

Jesper, far til seniorspejder og spejder: “Jeg tager hatten af for lederne, der uge efter uge stiller op og tålmodigt holder styr på vores unger til møderne og på turene. Jeg har givet lidt tilbage ved at møde op med min motorsav og har skåret noget af al bevoksningen ned rundt om hytten, så der blev lys og luft igen Det ville have taget lang tid, hvis det skulle være gjort med en almindelig løvsav, men det er ingen sag, når man har udstyret – og det gør jeg gerne”