Vildænderne

Hvem er vi

Vi er den lokale pigespejdergruppe, kaldet Vildænderne. De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Vi har 4000 medlemmer fordelt på 120 lokale grupper i hele Danmark.

Vi har 100 års erfaring med at lave udfordrende aktiviteter i naturen for piger. Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, også at lave fejl. Vi prøver det, der er skørt og nyt samt kaster os ud i udfordringer og lærer at gribe de muligheder der kommer.

Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det er vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får mod på livet.

Danmarks stærkeste fællesskab for piger

De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab. Hos os slipper pigespejderne for at tænke på, hvilke aktiviteter og opgaver der er “for piger” og “for drenge”. Det giver pigerne et frirum – fri for forventninger til, hvad en pige skal sige, mene og være. Så her kan hver enkelt pigespejder være sig selv. Hos De grønne pigespejdere handler det ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab.

De grønne pigespejdere bygger på kristne folkekirkelige værdier og forsøger at efterleve dem sammen med spejderne. Hos os møder spejderne voksne, der tør tale om tro, men også om at tvivle og når livet bliver svært.

Vildænderne

Vi er en gruppe KUN for piger og kvinder! Det betyder ikke, at vi ikke kan lide drenge, men vi synes det er rigtig sjovt, at bruge lidt af vores fritid til bare at være os selv – til bare at være piger, og vi præsterer og opnår i fællesskab samt samarbejder på kryds og tværs.

Vi elsker at prøve nye, spændende og kreative aktiviteter og kaster os ud i udfordringer samt lærer at gribe de muligheder, der kommer.
Vi er meget udendørs, hvor vi går på opdagelse i naturen, nyder at sidde omkring lejrbålet med snobrød, popcorn, hygge og sang.

Vi tager på lejre – nogle store, andre weekend ture.
Vi får udfordringer ved at tage mærker vi kan sy på vores uniform, snitter med dolk, lærer knob, tænder bål og lærer om verden, vores by, kirken og meget mere.

Vi får masser af nye venner, både lokalt, nationalt og internationalt og her er plads til alle. Vi tolererer ikke drillerier og at nogen bliver holdt udenfor. Ind imellem er vi ret fjollede, så griner vi en masse sammen uden altid at vide hvorfor.