Hvem er vi

Bellahøj gruppe

Bellahøj gruppe startede op i September 1938, hvor KFUK spejderne (i dag De Grønne Pigespejdere) startede i Utterslev gamle Kirke.

Vores ældste medlem Lilli startede selv i gruppen i 1958 i Utterslev, og var med da den nye kirke i Bellahøj blev bygget i 1963.

I 1963 blev Bellahøj Kirke bygget og spejderne var med fra starten, hvor vi havde hele kirkens kælder at være i frem til 1972. I 1972 flyttede de få piger der var tilbage til Utterslev Kirke igen.

I 1991 rykkede vi igen til Bellahøj Kirke, som vi kunne bruge hver tirsdag aften.

I 2016 rykkede vi så igen. Denne gang på grund af en omfattende ombygning af Bellahøj Kirke. Vi er nu tilbage og hver tirsdag er vi i Bellahøj Kirkes store lokaler.

Vi har som spejdergruppe en blanding af en masse glade og sjove piger og ledere. Vi værdsætter medlemmernes individ, og vi sætter en stor ære i at udvikle hver enkelte persons kompetencer.
Vi har mange gode traditioner, men ser os selv som en nytænkende gruppe hvor det gammeldags spejderarbejder er prioriteret højt.

Vi har møder hver tirsdag. Hvis man er smutte er det fra klokken 18:00-19:15 og hvis man er Spejder er det fra klokken 18:00-19:30.

Du er Smutte i alderen 5-10 år og Spejder fra 10 år og opefter.

Danmarks stærkeste fællesskab for piger

De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Vi har 4000 medlemmer fordelt på 120 lokale grupper i hele Danmark. Vi har 100 års erfaring med at lave udfordrende aktiviteter i naturen for piger. Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, også at lave fejl. Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet. De lærer at gribe de muligheder, der kommer deres vej.

De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab. Hos os slipper pigespejderne for at tænke på, hvilke aktiviteter og opgaver der er “for piger” og “for drenge”. Det giver pigerne et frirum – fri for forventninger til, hvad en pige skal sige, mene og være. Så kan hver enkelt pigespejder være sig selv. Hos De grønne pigespejdere handler det ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab.

De grønne pigespejdere bygger på kristne folkekirkelige værdier og forsøger at efterleve dem sammen med spejderne. Hos os møder spejderne voksne, der tør tale om tro, men også om at tvivle og når livet bliver svært.