Gribskov

Hvem er vi

Vi er Gribskovs lokale pigespejdergruppe med hjemsted i Helsinge. De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Vi har 4000 medlemmer fordelt på 120 lokale grupper i hele Danmark. Vi har 100 års erfaring med at lave udfordrende aktiviteter i naturen for piger. Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, også at lave fejl. Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet. De lærer at gribe de muligheder, der kommer deres vej.

Pt. har vi et hold for Spirer der er piger i 0.-1 klasse og vores Grønsmuttere fra sidste sæson er nu blev til vores anden gruppe – nemlig Spejdere for piger i 4.-7. klasse. Med tiden, er målet at få flere Grønsmuttere og grupper for både mindre og større piger.

Så jo flere der melder sig ind jo bedre!
(Meld dit barn ind ved at klikke på knappen “Bliv Pigespejder” øverst til højre)

Gribskov Gruppen på Sommerlejr 2019

Her ses “Diamant” på 8 år – i fuld uniform på lejeren i Glumsø. En del af at være spejder er blandt andet at pigerne får spejdertørklæde og mulighed for at købe uniforms skjorte.

Danmarks stærkeste fællesskab for piger

De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab. Hos os slipper pigespejderne for at tænke på, hvilke aktiviteter og opgaver der er “for piger” og “for drenge”. Det giver pigerne et frirum – fri for forventninger til, hvad en pige skal sige, mene og være. Så kan hver enkelt pigespejder være sig selv. Hos De grønne pigespejdere handler det ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab.

De grønne pigespejdere bygger på kristne folkekirkelige værdier og forsøger at efterleve dem sammen med spejderne. Hos os møder spejderne voksne, der tør tale om tro, men også om at tvivle og når livet bliver svært.