Kattegat

Inspirationsoplæg og -kurser

Herunder finder du materialer fra afholdte oplæg og kurser i region Kattegat – lige til at bruge hjemme i gruppen.

Fastholdelse og rekruttering af 10-12 årige

På Regionens Lederpleje 2018, holdte Christina Faarup et oplæg omkring Fastholdelse og rekruttering af Tweens (10-12 årige). Oplægget samt inspirations sedler, som de anvender i 2. Randers kan findes her.

Gejst og motivation

På regionskonferencen 2018 havde vi besøg af Camilla Rosenkilde, vækstkonsulent hos De grønne pigespejdere. Camilla lavede et oplæg omkring “Motivation og gejst”, hvor vi alle blev udfordret på at kigge ind af og reflektere.

Sjovere og sundere ledermøder

Til Lederpleje 2017 afholdte Ane Kirstine Frydenboe et modul omkring “Sjovere og sundere ledermøder”. Herunder kan I finde den samlede liste over gode råd og den alternative mødeindkaldelse, der blev sendt ud.

Henvisninger fra Ane:
Jeg anbefalede bogen “Den gode gruppe” skrevet af DDS´s konsulenter. Den indeholder et helt kapitel om, hvordan man kan holde gode møder. Den kan bestilles på www.spejdersport.dk.

Ressourceafklaring og udviklingspotentialer

Oplæg af Henriette Hald fra regionsdagen den 2. februar 2013. Oplægget indeholder gode råd og ideer til, hvordan man ude i grupperne eksempelvis laver målsætninger for gruppen, fordeler arbejdsopgaver og inddrager unge ledere.

Herudover er der er en liste med eksempler på lederopgaver, så gruppen kan danne sig et overblik, inden alle opgaver fordeles, samt en forældrehjælpe-seddel, som indeholder et skema til afkrydsning med arbejdsopgaver, som forældrene kunne ønske at hjælpe med.

Kursus for grupperåd

Her kan du downloade indlæggene fra kursus for grupperåd, der blev holdt d. 14. november 2011.

7 gode vaner

Her finder du materialet fra regionsarrangementet d. 29. maj 2011, hvor vi talte om gode vaner.