Kattegat

Info til ledere i Region Kattegat

Kære leder i region Kattegat – velkommen til.

Vi i Regionsledelsen er her for din skyld, og derfor har vi samlet en masse nyttig viden til dig under dette afsnit til information og inspiration. Er der noget, du mangler, så send os en mail på kattegat@pigespejder.dk, og vi vil forsøge at finde det frem.

til venstre finder du også fanen Strategien i korps og region,  pigespejderværdierne,  oversigt over forskellige downloads fra “Regionen inviterer til…”, referater, oplæg, og andet inspiration samt nyttige links, vi håber, du kan få glæde af.

Mangler din gruppe regionsmærker, så læs mere her.

Publikationer til download

Herunder kan du finde forskellige publikationer fra korpset til at hjælpe dig i din gruppe.

Internationalt aktivitetsmateriale

På pigespejder.dk kan I finde forskelligt internationalt aktivitetsmateriale – lige til at bruge Find bla.
– “Surf Smart”, som handler om internetsikkerhed, internettets sociale aspekter samt de rettigheder og personligt omdømme, der følger med.
– “Free being me”, som lader spejderne reflektere over kroppen, og hvordan man kan lære at hvile i og med den krop, man har.

Aktivitetsmateriale

På pigespejder.dk kan I finde forskelligt aktivitetsmateriale (udover selvfølgelig vores egne mærker). Find bla.
– “Byg en bedre verden, spejderdagen”, som gør FN’s verdensmål nærværende og håndgribelige for børn og unge i Danmark.
– “Iværksætteri giver værdi”, hvor man giver den enkelte spejder gode oplevelser med at arbejde med Social Innovation og samskabelse.

Spilopspejder

Spilopspejder er De grønne pigespejderes nyeste skud på stammen.
Det er her, vi inviterer de yngste piger i alderen 3-6 år med ind i fællesskabet og ud i skoven.
I skal bruge jeres særlige erfaring med at lave friluftsoplevelser for piger til at åbne
en grøn verden for de yngste piger.

Vedtægter 2021-2022

I en gruppe er alle vigtige. Gruppe-, trop-, flok- og patruljeledere udgør tilsammen en stærk ledergruppe, der alle arbejder for det samme mål, nemlig at skabe godt pigespejderarbejde for alle gruppens medlemmer. Det er derfor vigtigt, at alle ledere er bekendt med korpsets vedtægter, hvor baggrunden for korpsets arbejde er beskrevet.

Persondata

25. maj 2018 trådte EU’s persondataforordning i kraft. Det betyder, at De grønne pigespejderes grupper skal have faste måder at modtage, opbevare og håndtere medlemmer, forældre og frivilliges persondata.
Korpskontoret har udarbejdet en vejledning til grupperne om, hvordan man kan skærpe gruppens håndtering af persondata.

Nye gruppehjemmesider

Der er lavet en grundig vejledning, der trin for trin tager dig igennem alle skridt, når du skal bygge en ny hjemmeside til gruppen. Det er en god idé at læse hele vejledningen igennem, inden du går i gang. Det giver dig et bedre overblik over, hvad du skal igennem for at have en ny hjemmeside klar til gruppen.