Holstebro

Spejder (4.-7. klasse)

Pigespejdere, der går i 4.-7. klasse, hedder hos os ”spejdere”. Spejderne arbejder selvstændigt i små grupper, som vi kalder patruljer. I patruljerne lærer de at tage ansvar for sig selv og hinanden igennem sjove aktiviteter, der altid er tilpasset pigernes udviklingstrin og modenhed.
Spejderne deltager også i større arrangementer og lejre, de prøver deres grænser af med udfordrende friluftsaktiviteter og de møder udenlandske spejdere eller tager selv på ture til udlandet.

Små og store fællesskaber

I patruljen får man et tæt fællesskab med de andre spejdere – og med de andre patruljer i den lokale spejdertrop. Patruljen bliver ledet af en patruljeleder, der typisk er 14 – 17 år og har været på vores Unglederkurser. Møderne i troppen bliver altid ledet af en voksen leder, der arbejder frivilligt og ulønnet. Alle vores tropledere bliver løbende uddannet på De grønne pigespejderes egne lederkurser.

Styrker pigers tro på sig selv

Piger kan mere end de selv tror. I trygge rammer overvinder pigespejdere højdeskræk, nervøsitet og hvordan man finder vej med kompas. Den slags sejre giver robusthed og tro på, at man også kan klare andre udfordringer i livet.

Samarbejde​​

På lejr er der brug for alle, når der skal bygges indgangsportal, graves bålplads og rejses telte. Alle bidrager med det, de er gode til. Hos De grønne pigespejdere er der kun et hold – sammenhold!

Helt særlige oplevelser

Et natløb i skoven med selvlysende poster. Et kapløb på skinnecykel eller at lave graffiti på en væg i spejderhuset. Hver dag er der oplevelser ud over det sædvanlige. Og man får dem sammen med gode veninder i et trygt miljø.

Læs forældresedlen om Trekløveren her  Som forælder kan du læse om, hvad Trekløveren er, og at du roligt kan lade din pige følge med på kanalen.