Ribe

Bliv frivillig i vores pigespejder gruppe

Vær med i fællesskabet, der gør en forskel for piger i alle aldre – og få samtidig gode oplevelser og nye kompetencer med i din rygsæk. Du giver din tid og deler ud af det du er god til, til gavn for Danmarks stærkeste pigefællesskab, der laver udfordrende aktiviteter for piger.

Længere nede kan du læse mere om, hvad du kan lave som frivillig i en spejdergruppe hos De grønne pigespejdere. Du kan for eksempel blive spejderleder og have ansvaret for en gruppe spejdere, men du kan også blive aktiv i spejdergruppens PR-arbejde, hjælpe til med det praktiske ved ture og lejre, være hjemmesideredaktør, fundraiser eller bidrage med din specialviden. Alle frivillige kræfter er unikke og er med til at gøre en forskel for at give piger mod og gode oplevelser. Og vi har altid brug for en ekstra hånd.

Som frivillig i vores spejdergruppe er du med til at gøre en kæmpe indsats for at give piger frirum og friluftsliv. Der er ingen regler om, hvad du skal lave. Sammen med spejderlederne snakker du om, hvad du har lyst til og planlægger efter det.

Alt det kræver er godt humør og lysten til at gøre en forskel. Så enkelt er det.

 

Giv en aften om ugen - og få umiddelbar glæde retur

I den lokale pigespejdergruppe holder de hver uge spejdermøder for piger i forskellige aldre. Det er en spejderleder som arrangerer og gennemfører aktiviteterne. Aktiviteterne foregår primært udendørs og har et bestemt mål fra gang til gang for eksempel at lære pigerne om bål, samfundsansvar, den gode ven eller at passe på naturen. Spejderne laver aktiviteter som i sidste ende giver dem et mærke som de kan sætte på deres uniform. Du kan blive som hjælper i spejdergruppen uanset om du har spejdererfaring eller ej.

Forældrehjælper

Er du forældre til en pigespejder, er der også plads til dig i gruppen. Du er måske en haj til excel og kan være gruppens kasserer? Eller elsker du at få noget fra hånden og kan være praktisk gris i forbindelse med ture? Eller noget tredje. Alle kan noget og dit bidrag vil gøre gruppen unik. Tal med lederne om hvordan du kan bidrage til din datters gode spejderliv.

Omsorg og en hjælpende hånd

Er du gået på pension eller efterløn og overvejer at bruge noget af din fritid på at give piger et godt fundament for deres videre færd i livet? Så meld dig i din lokale pigespejdergruppe som spejderhjælper. Du kan være lejr-madmor, omsorgsperson til de ugentlige spejdermøder eller en aktiv del af de ugentlige aktiviteter. Du får masse af frisk luft, socialt samvær og kram fra en flok glade pigespejdere.