Frederiksberg

Hvem er vi?

Vi er pigespejderne på Frederiksberg. En stor gruppe, med medlemmer fra 5 – 70 år, hvor der altid er plads til en mere.

De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Vi har 3700 medlemmer fordelt på 110 lokale grupper i hele Danmark. Vi har 100 års erfaring med at lave udfordrende aktiviteter i naturen for piger. Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, også at lave fejl. Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt, end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gå-på-mod på livet. De lærer at gribe de muligheder, der kommer deres vej.

Danmarks stærkeste fællesskab for piger

De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab. Hos os slipper pigerne for at tænke på, hvilke aktiviteter og opgaver der er “for piger” og “for drenge”. Det giver pigerne et frirum – fri for forventninger til, hvad en pige skal sige, mene og være. Så kan hver enkelt pigespejder være sig selv. Hos De grønne pigespejdere handler det ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab.

De grønne pigespejdere bygger på kristne folkekirkelige værdier og forsøger at efterleve dem sammen med spejderne. Det betyder fx at vi til hvert møde slutter af med at bede fadervor, men at tilhøre den kristne religion er bestemt ikke et krav for at være pigespejder. Hos os møder spejderne voksne, der tør tale om tro, men også om at tvivle og når livet bliver svært.

Vil du give en hånd?

Har du lyst til at give en hånd til et møde eller på en tur? Som forældre kan du gøre rigtig meget for at hjælpe os ledere og både små og store ting gør en forskel for os. Læs mere om hvad du kan hjælpe med her.
Se mere