Gladsaxe

Spejder (4.-7. klasse)

Storspejderne går i 4-10 klasse og holder deres møder både ude og inde, lærer nye ting om sig selv og hinanden, sover i telt eller bivuak, bygger med reb og rafter, vandrer, tager på udflugter og en masse andre spændende, finurlige og udfordrende ting. Aktiviteterne er alderssvarende og meget varierede. Spejderne har i høj grad medindflydelse på programmet, og lærer også at planlægge og administrere tid og opgaver. Spejderne deltager også i større arrangementer og lejre, de prøver deres grænser af med udfordrende friluftsaktiviteter og de møder udenlandske spejdere eller tager selv på ture til udlandet.

Storspejderne tilhører den enhed der hedder Troppen. Troppen er delt i 2 store patruljer – Juniortrop- og Seniortrop. Der er 5-6 patruljeledere til hver af de to patruljer. Patruljelederne er endvidere inddelt i en seniorgruppe der ofte tager på særskilte aktiviteter og udflugter.

Troppen holder deres møder tirsdage kl. 18.00-20.00 i Spejderhytten, Tjele allé 7-9, 2800 Kgs. Lyngby.

Små og store fællesskaber

I patruljen får man et tæt fællesskab med de andre spejdere – og med de andre patruljer i den lokale spejdertrop. Patruljen bliver ledet af en patruljeleder, der typisk er 14 – 17 år og har været på vores Unglederkurser. Møderne i troppen bliver altid ledet af en voksen leder, der arbejder frivilligt og ulønnet. Alle vores tropledere bliver løbende uddannet på De grønne pigespejderes egne lederkurser.