Lyngby

Basisudstyr er vores uniform og tørklæde, som skal på til alle møder og ture.

Her er lidt om ”alt det andet” udstyr.

Der kan være stor forskel på, hvad du skal have med i rygsækken, når du skal på weekend eller lejr. Er det sommer eller vinter? Skal du sove inde eller ude? Er det en smuttetur eller en spejdertur?

Men meget af udstyret er det samme, så her er en pakkeliste over det, du kan få brug for. Du kan evt. printe listen ud og lægge den i rygsækken, så kan du tjekke, at det hele kommer med hjem igen.

To gode huskeregler om bagagen er:

  • Aldrig på sommerlejr uden regntøj
  • Altid på sommerlejr med rygsæk

Hent din pakkeliste her

Tip:
Pak i plastikposer (evt. gennemsigtige). Så kan tøjet klare en gang regnvejr. Det er også lettere at finde rundt i rygsækken, hvis tøjet er organiseret i plastikposer. Feks. t-shirts i en pose og underbukser i en anden pose.

Sko:
Det vigtigste med fodtøj er at det sidder godt på foden, så man kan gå uden at få vabler. Vandrestøvler eller vandresandaler er selvfølgelig godt, men andre slags sko kan sagtens bruges, bare de er gået godt til.
Gummistøvler er fint at have med, hvis der er plads i rygsækken – men man går ikke særlig godt i gummistøvler. Tag evt. nogle ekstra sko med i stedet for gummistøvler, så man har et par tørre, til når de første bliver våde.
Klip-klapper dur ikke som fodtøj på lejr. Tag dem evt. med som indesko eller ekstra-ekstra sko!

Tøj:
Uniform skal altid med – og på under rejsen! Alt det tøj man tager med på spejderlejr, skal kunne tåle at blive brugt og beskidt! – og spar på mængderne. Man skifter alligevel ikke tøj særlig tit på lejr! Hvis man har behov for rent tøj hver dag – så tag noget vaskepulver og et par tøjklemmer med!
Tag tøj med, som man kan tage på i lag. Så er det lettere at holde varmen uden, at man skal have alt for meget tøj med.  – og regntøj er også godt at have på yderst for at holde varmen.