Aalholm

Friluftsliv og Fællesskab

Vi er en ny pigespejdergruppe i Aalholm.

Vi har plads til piger fra 3 år til 7. klasse, der har lyst til at være en del af Danmarks stærkeste pigefællesskab. Se i menuen, hvilken enhed dit barn tilhører, og hvad vi laver af sjove ting.

Vi mødes hver tirsdag i skolehaven ved Lykkebo Skole, Vigerslevvej 141, 2500 Valby.

De grønne pigespejdere er et spejderkorps kun for piger og kvinder. Vi har 4000 medlemmer fordelt på 120 lokale grupper i hele Danmark. Vi har 100 års erfaring med at lave udfordrende aktiviteter i naturen for piger. Aktiviteter der får hver enkelt pige til at turde mere, også at lave fejl. Vi tror på, at man lærer af sine fejl, og at det vigtigere at have modet til at turde kaste sig ud i noget nyt end at kunne det hele til perfektion. Grønne pigespejdere får gåpåmod på livet. De lærer at gribe de muligheder, der kommer deres vej.

Danmarks stærkeste fællesskab for piger

image

Lili, 10 år

“Den første dag på lejren skulle vi sætte telte op og hente rafter og det hele. Alle hjalp hinanden, så det gik helt vildt hurtigt.“

image

Sarah, mor til Lili

“Jeg har aldrig selv gået til spejder, og det ærgrer jeg mig godt nok over nu, hvor jeg som mor ser hvor mange oplevelser, de får hos jer. Pigerne får nye venner, ny viden og en tro på sig selv.“

De grønne pigespejdere er Danmarks største pigefællesskab. Hos os slipper pigespejderne for at tænke på, hvilke aktiviteter og opgaver der er “for piger” og “for drenge”. Det giver pigerne et frirum – fri for forventninger til, hvad en pige skal sige, mene og være. Så kan hver enkelt pigespejder være sig selv. Hos De grønne pigespejdere handler det ikke om, hvad individet kan præstere, men om hvad vi kan opnå i fællesskab.

De grønne pigespejdere bygger på kristne folkekirkelige værdier og forsøger at efterleve dem sammen med spejderne. Hos os møder spejderne voksne, der tør tale om tro, men også om at tvivle og når livet bliver svært.