Jonstrup

Årshjul

I Jonstrup gruppe har vi mange faste arrangementer, som finder sted hvert år. Disse arrangementer rummer både traditioner og rammer for fornyelse. Du kan altid læse datoer og mere info om de konkrete arrangementer i kalenderen.

Gruppeweekend

En weekend i janaur eller februar tager alle medlemmer af Jonstrup gruppe på weekendtur sammen. Vi bor i en hytte og laver masser af aktiviteter både opdelt i vores enheder og på tværs af alder.

Tænkedag

22. februar fejrer alle pigespejdere i hele verden Tænkedag. 22. februar er den dag, hvor spejderbevægelsens grundlæggere begge havde fødselsdag og verden over fejrer pigespejdere dagen ved at lære om deres spejdersøstre i andre lande og de mange internationale muligheder vi har som pigespejdere.
I Jonstrup fejrer vi Tænkedag på den onsdag, der er nærmest 22. februar. Nogle gange fejrer vi det i de enkelte enheder, nogle gange fælles i gruppen – og nogle gange er vi sammen med spejdere fra andre grupper.

Påskevandring

Onsdagen inden påskeferien afholder både flokkene og troppen deres møde i Værløse Kirke. Kirken er bygget om til Jerusalem på Jesu tid og vi går rundt og oplever alt om påsken.

Sct. Georgsløb

Alle spejdere i 1. – 6. klasse i Furesø Kommune mødes en weekenddag i foråret og tager på løb sammen. Hver gruppe står for en post, der passer ind i det samlede tema.

Åbent Hus

En weekenddag i marts eller april inviterer vi nye piger på besøg, så de kan opleve spejderlivet og vi forhåbentlig får en masse nye medlemmer. De nuværende spirer og smutter skal være med for at vise spejderlivet frem. Vores spejdere og seniorspejdere skal også være med til at stå på post og hjælpe med at dagens program bliver en god oplevelse for alle.

Lodseddelsalg

I perioden marts-juni kan alle gruppens medlemmer deltage i De grønne pigespejderes lodseddelsalg. Pigen bestemmer selv hvor mange lodsedler hun vil sælge. For hver solgt lodseddel tjener både gruppen og korpset penge, som bruges på flere fede aktiviteter. I Jonstrup gruppe har vi besluttet, at pigerne også selv kan tjene op til forskelligt spejderudstyr, hvis hun sælger mange lodsedler.

Minisommerlejr

Spirerne og grønsmutterne tager på minisommerlejr en weekend eller en af helligdagsferierne. Turen er typisk 2 nætter for spirer og 3 nætter for grønsmutterne. På minisommerlejren nyder vi, at der er tid til at fordybe os i aktiviteterne og tid til en masse sjov og ballade.

Bålaften

Den sidste onsdag inden sommerferien holder vi bålaften, hvor hele familien bliver inviteret med til spejder. Tit er der underholdning fra spirer, grønsmutter og spejdere.

Sommerlejr

Troppen tager på sommerlejr en uge i sommerferien – ofte uge 27.
Sommerlejren er årets højdepunkt, og vi plejer at have alle troppens medlemmer med. Der bliver talt om sommerlejren hele året. Sommerlejren kan både være kun troppen i en hytte, det kan være på et spejdercenter eller det kan være Spejdernes Lejr, der er for alle spejdere i Danmark. På sommerlejren bygger vi selv lejrplads i rafter, laver mad over bål og bruger en uge sammen på fællesskab, sjove og udfordrende aktiviteter.

StoreFlyvedag

I slutningen af august deltager vi i StoreFlyvedag på Værløse Flyvestation. Vi sælger is – det er en sjov måde at tjene penge til gruppen. Vi har brug for hjælp fra alle medlemmer og forældre.

Gruppens fødselsdag

En onsdag i starten af september er hele familien inviteret med til spejder. Vi fejrer gruppens fødselsdag og viser vores familier noget af alt det sjove, vi laver til spejder.

Spejderhjælpen

Hvert år i uge 38 deltager vi i Spejderhjælpen. Spejderhjælpen er et fælles projekt for alle de danske spejderkorps. Til spejderhjælpen skal man tjene penge ved fx at vaske op, gå ud med skraldet, feje blade osv. Det er ligemeget hvor mange penge man tjener, for det vigtige er, at føle at selv ens eget lille bidrag er med til at gøre en forskel. Alle pengene går til et projekt, der hjælper børn et andet sted i verden.

BUSK-gudstjeneste

Den sidste søndag i oktober er vi med til at lave BUSK-gudstjeneste i Værløse Kirke. Vi pynter kirken, vi spiller skuespil, vi synger sange, vi står med fane – kort sagt så er vi med til at lave hele gudstjenesten.

Uddeling af flyers

En uge i november tjener troppens piger penge til gruppen ved at uddele flyers i vores lokalområde.

Julebazar

Den første weekend i december er der Julebazar i Jonstruphus. Her sælger vi småkager som vi selv har bagt. Grønsmutterne og spejderne bruger et møde på at bage en masse småkager – og alle gruppens medlemmer samt forældre er med til at sælge dem.

Lucia og Juleafslutning

En onsdag i december går spirer, grønsmutter samt den yngste patrulje i troppen lucia på et lokalt plejehjem eller lignende. Det er fedt at sprede glæde og julestemning.
Efterfølgende går grønsmutterne og spejderne tilbage på Kvisten og holder juleafslutning sammen med resten af troppen.
Herefter holder vi juleferie.