Emne: Udeliv, Spejderliv
Underemne: Primitiv madlavning, Bål
Værdi: Friluftsliv og natur
Metode: Learning by doing, Udelæring
At prøve nye måder at bage på.
At samarbejde.
- Støbejernsgryde, dutch oven.
- Skål
- 2 kopper hvedemel (ca. 3 dl.)
- 4 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 kop mælk (ca, 1½ dl)
- 30 g margarine
1. Bland mel og bagepulver med margarinen.
2. Hæld mælken i og ælt dejen hurtigt sammen (man kan lune mælk og margarine i en trangia-gryde, så er det nemmere at ælte dejen).
3. Lad dejen hæve, mens bålet bliver klar.
4. Når bålet er brændt ned sættes gryden direkte ind i nogle få gløder for at blive varm.
5. Når gryden er varm drysses den med lidt hvedemel og brødet lægges i. Læg låg på.
6. Efter 30 min. løftes låget for det mest fantastiske brød.
Find flere opskrifter ved at søge på "grydebrød".