Underemne: Primitiv madlavning

Materialer

- Støbejernsgryde, dutch oven.
- Skål
- 2 kopper hvedemel (ca. 3 dl.)
- 4 tsk. bagepulver
- ½ tsk. salt
- 1 kop mælk (ca, 1½ dl)
- 30 g margarine

Sådan gør du

1. Bland mel og bagepulver med margarinen.

2. Hæld mælken i og ælt dejen hurtigt sammen (man kan lune mælk og margarine i en trangia-gryde, så er det nemmere at ælte dejen). Tilsæt evt. Soltørrede tomater, ramsløg eller andet til et madbrød.

3. Lad dejen hæve, mens bålet bliver klar.

4. Når bålet er brændt ned sættes gryden direkte ind i nogle få gløder for at blive varm.

5. Når gryden er varm drysses den med lidt hvedemel og brødet lægges i, læg låg på.

6. Efter 30 min. løftes låget for det mest fantastiske brød.

Filer