Spejderi: Et pigespejderblad for de yngre pigespejdere

Spejderi er et pigespejderblad, der udkommer tre gange om året som et fysisk hæfte. Målgruppen er 6-9-årige, men det sendes også ud til de 10-årige og til spilopper. Det bliver skrevet og sammensat af De grønne pigespejderes egen frivillige redaktion, der altid finder på sjovt indhold, quizzer, spejdertips og gode historier om gnisterne – pigespejdernes fiktive maskotter, der er vilde med eventyr og pigespejderi.

Som regel abonnerer man på Spejderi gennem sin gruppe. Bladet sendes til lederen, der udleverer det til sine pigespejdere.

Ambrosia: En pigespejderudgivelse for tweens

Hvem er De grønne pigespejdere? Og hvem er du? Store spørgsmål, som vi ikke kan besvare med ét ord eller én sætning. Men en ting er sikker: Vi er ikke som alle andre, og ingen er ens. Med denne udgivelse til de 10-14-årige medlemmer sætter vi spot på individualisme og på, hvordan du kan udtrykke din pigespejderidentitet.

Ambrosia er en månedlig udgivelse, som medlemmerne henter ved hjælp af en QR-kode. Koden sendes til gruppeledere og tropledere, som indbyrdes aftaler, hvem der deler den med tropspejderne i deres gruppe. Koden er sikker og linker til en pdf-fil med udgivelsen på vores hjemmeside. Udgivelsen kan også findes via hjemmesiden. Udgivelsen er en side lang, så det er ikke et datatungt dokument.

Ambrosia indeholder inspiration til en aktivitet, pigespejderen kan sysle med i sin fritid. Det er selvfølgelig frivilligt, om pigespejderen vil bruge sin tid på aktiviteten. Aktiviteten tager et par timer, men det hele skal ikke nødvendigvis udføres på én gang. Aktiviteten kræver nogle materialer. Noget kan findes derhjemme, og andet skal anskaffes.

Ambrosia #1 maj 2024

pdf Ambrosia maj 2024 VIS PDF

NEKTAR – Et onlineunivers til de ældre pigespejdere

NEKTAR er et onlineunivers, der primært henvender sig til de +15-årige. Det fungerer som en slags interaktivt magasin; et online medlemsunivers, som man kan dykke ned i gennem både en app og på hjemmesiden mit-nektar.dk.

NEKTAR er engagerende og inspirerende indhold, der primært bliver skrevet af den frivillige redaktion og andre pigespejdere, der har lyst til at bidrage. Med fængende artikler om lederskab, klimaindspark, rollemodeller og meget mere giver onlineuniverset et unikt indblik i, hvad det vil sige at være pigespejder.

NEKTAR’s hovedmålgruppen er 15-30-årige grønne pigespejdere. Indholdet henvender sig dog også til alle andre, der måtte være nysgerrige. Det kan eksempelvis være, at nogle kollegaer eller klassekammerater er nysgerrige på, hvad du laver i din fritid. Send dem et link til mit-nektar.dk, så de kan møde os eller del din favoritartikel på sociale medier. Artiklerne kan nemlig sagtens læses, selvom man ikke er pigespejder.

Sådan downloader du appen

Det online NEKTAR er både en website (mit-nektar.dk) og det kan hentes som en app til din telefon, så du altid har det ved hånden.

Ønsker du at downloade appen skal du fra din mobil gå ind på mit-nektar.dk i din browser (f.eks. i Safari eller Chrome). Herfra skal du tilføje siden til din startskærm/hjemmeskærm, og den vil efterfølgende ligge side om side med dine andre apps på telefonen.

Der er masser af hjælp at hente på Google til, hvordan man gør i netop din browser. Her får du en hjælpende hånd til at få gemt app’en i de mest populære browsere:

  • Safari: Tryk på den lille firkant med en pil. Her trykker du på ”føj til hjemmeskærm” og derefter tilføj.
  • Chrome: Tryk på de tre prikker i højre hjørne. Her trykker du på ”føj til startskærm” og derefter tilføj.

Sådan logger du ind

Alle vores medlemmer over 15 år har adgang via deres medlemsnummer. Første gang du skal logge på, skal du trykke på glemt password. Du vil herefter modtage en mail, hvor du kan lave dit helt eget personlige password. Vær opmærksom på, at mailen kan ligge under spam. Når du har lavet dit eget password, kan du logge på i app’en.

Har du en idé til indhold?

Hvis du får en god ide, skal du endelig ikke tøve med at kontakte redaktionen – også selvom din idé ikke er helt tænkt til ende. Der sættes intet på uredigeret og redaktionen vil rigtig gerne hjælpe med at skabe det bedst mulige indhold. Alt andet indhold skal passe ind under en af Nektars seks sektioner, og redaktionen kan hooke de dig op med den relevante redaktør, som du kan vende dit indhold med.

Kontakt: Du får fat på redaktionen på redaktion@pigespejder.dk

De seks sektionerer er:

  • Lederskab: Nektars videns- og inspirationsunivers om ledelse og lederudvikling.
  • Naturen: Klimaindspark, friluftsliv og pigespejderne overlevelsesguides.
  • Rollemodeller: Nektars gode selskab af store forbilleder og seje kvinder. Spejdere eller ej.
  • Tro: Nektars åbne vindue for alt mellem himmel og jord, med plads til åndelighed, tvivl og store spørgsmål.
  • Tæt På: Udstillingsvindue for alle vores spændende arrangementer og kursusudbud vi har for børn og unge – og til dels også voksne – hos De grønne pigespejdere
  • Lejrbålet: Den lune hyggestund, hvor du kan grine, quizze og blive klogere på bålopskrifter, sangtekster og livets store spørgsmål i vores helt egen brevkasse!

Herudover kan alle medlemmer skrive debatindlæg og deltage i debatten, når de er logget ind med deres medlemsnummer.