Den lille spejderuge

Den lille spejderuge er et nationalt projekt, der sætter spejder, natur og fællesskab på skoleskemaet i landets børnehaveklasser. I uge 16 hvert år laver nye skolebørn over hele landet spejderaktiviteter og oplever at få styrket fællesskabet og deres nysgerrighed på naturen.  I Medlemskampagnen, som ligger i uge 17, inviterer pigespejdergrupper i hele landet til åbent hus, så alle pigerne der har oplevet Den lille spejderuge i skolen, kan prøve et spejderfællesskab i fritiden.

I uge 16 2023 holder vi Den lille spejderuge for fjerde gang. Indtil videre har 650 børnehaveklasser med tilsammen 16.000 børn lavet Den lille spejderuge i 2019-2021. Tilmeldingen er åben og børnehaveklasser kan tilmelde sig.

Læs mere på www.denlillespejderuge.dk

Bliv flere pigespejdere med Den lille spejderuge

Den lille spejderuge øger kendskabet til De grønne pigespejdere, og det er derfor en oplagt mulighed at bruge Den lille spejderuge til at få flere pigespejdere i gruppen.

Tag på besøg på den lokale skole under Den lille spejderuge og inviterer pigerne til af med et åbent hus i uge 17, hvor alle korpsets grupper holder Medlemskampagne.

Inviterer gruppens lokale skole med i Den lille spejderuge. Er din lokale skole ikke tilmeldt Den lille spejderuger, så kan de nå at tilmelde sig indtil 1. marts. Børnehaveklassen modtager en lækker rygsæk med tørklæder og materialer til en hel uge med spejderaktiviteter i naturen.

Inspirationsmateriale til skolebesøg

I inspirationshæftet finder du idéer til aktiviteter, som du kan lave med børnene, når gruppen besøger den lokale skoler under Den lille spejderuge. Der er også tips og tricks til at blive ekstra synlige under besøget.

pdf Flyer til uddeling på skoler VIS PDF
pdf Inspirationshæfte til skolebesøg VIS PDF

Aktivitetsmaterialer og PR til Medlemskampagnen

Brug Medlemskampagnematerialet og inviter piger til Åbent hus med fokus på natur og spejderfællesskab.

Kontakt

I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere spørgsmål omkring Den lille spejderuge.

Den lille spejderuge

  • Hilde Nybo Breum

    Organisationskonsulent

    Hilde arbejder primært med projektet for alle børnehaveklasser, Den lille spejderuge, hvor hun koordinerer arbejdsgruppen, advisory board og kursusindsats. Derudover bidrager Hilde også ind i det tværkorpslige arbejde i SPEJDERNE.

    T. 60 92 49 15

Ambassadører og samarbejdspartnere

Den lille spejderuge har oprettet et advisory board af frivillige børnehaveklasselærer, som rådgiver os og er vores kritiske venner i udformningen af aktivitetsmaterialet til Den lille spejderuge. De hjælper med til at sikre, at materialet bliver relevant og brugervenligt for de deltagende børnehaveklasser. Det gør de ved at give os den nødvendige feedback på lærerhæftet, elevernes spejderbøger og indholdet i krible-krable kufferten. På den måde sikre vi at Den lille spejderuge får de bedste vilkår for at blive et fagligt relevant og spændende projekt, som er nem at gå til for både elever og lærer.

Den lille spejderuge samarbejder med:

  • Børnehaveklasseforeningen

Den lille spejderuge er støttet af:

  • TrygFonden