Den lille spejderuge

Den lille spejderuge er et nationalt projekt, der sætter spejder, natur og fællesskab på skoleskemaet i landets børnehaveklasser. I uge 16 hvert år laver nye skolebørn over hele landet spejderaktiviteter og oplever at få styrket fællesskabet og deres nysgerrighed på naturen.

I uge 16 2024 holder vi Den lille spejderuge for femte gang. Indtil videre har 1360 børnehaveklasser med tilsammen 32.500 børn lavet Den lille spejderuge i 2019-2023.

Læs mere på www.denlillespejderuge.dk

Bliv flere pigespejdere med Den lille spejderuge

Den lille spejderuge øger kendskabet til De grønne pigespejdere, og det er derfor en oplagt mulighed at bruge Den lille spejderuge til at få flere pigespejdere i gruppen.

Tag på besøg på den lokale skole under Den lille spejderuge og inviter pigerne til et åbent hus i uge 17, hvor alle korpsets grupper holder Medlemskampagne.

Se hvilke skoler der er tilmeldt her.

Skriv en mail til spejderuge@pigespejder.dk med de skoler, der ligger tæt på din gruppe og få børnehaveklasselederens kontaktoplysninger.

Inviter din lokale skole med til Den lille spejderuge 2024

Din spejdergruppes lokale skole kan få en plads i 2024, hvis I inviterer dem med. Skolen skal blot skrive til spejderuge@pigespejder.dk og fortælle, at de er inviteret af en pigespejdergruppe.

Børnehaveklassen modtager en lækker rygsæk med tørklæder og materialer til en hel uge med spejderaktiviteter i naturen.

Find flyer til uddeling på skoler og meget mere her.

Inspirationsmateriale til skolebesøg

I inspirationshæftet finder du idéer til aktiviteter, som du kan lave med børnene, når gruppen besøger den lokale skoler under Den lille spejderuge. Der er også tips og tricks til at blive ekstra synlige under besøget.

pdf Flyer til uddeling VIS PDF
pdf Inspirationshæfte til skolebesøg VIS PDF

Aktivitetsmaterialer og PR til Medlemskampagnen 2023

Brug Medlemskampagnematerialet og inviter piger til Åbent hus med fokus på natur og spejderfællesskab. 1. december 2023 kan medlemskampagne materialet til 2024 findes på hjemmesiden.

Kontakt

I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere spørgsmål omkring Den lille spejderuge.

Den lille spejderuge

 • Hilde Nybo Breum

  Organisationskonsulent

  Hilde arbejder primært med projektledelse af Den lille spejderuge og PigespejderFokus. Den lille spejderuge er De grønne pigespejderes projekt, hvor 16.000 børnehaveklasseelever, hvert år holder temauge om spejder. PigespejderFokus er De grønne pigespejderes fælles fokus, hvor vi på tværs af aktiviteter, uddannelse og events arbejder med et samlet tema, som i 2022-2024 er PigespejderTech - Power, programmering og pigefællesskaber.

  T. 60 92 49 15
 • Ida Fujun Nielsen

  Studentermedhjælper, Den lille spejderuge

  Ida står for administration og hjælper med udviklingstiltag i Den lille spejderuge.

Ambassadører og samarbejdspartnere

Den lille spejderuge har oprettet et advisory board af frivillige børnehaveklasselærer, som rådgiver os og er vores kritiske venner i udformningen af aktivitetsmaterialet til Den lille spejderuge. De hjælper med at sikre, at materialet bliver relevant og brugervenligt for de deltagende børnehaveklasser. Det gør de ved at give os den nødvendige feedback på lærerhæftet, elevernes spejderbøger og indholdet i spejderygsækken. På den måde sikre vi, at Den lille spejderuge får de bedste vilkår for at blive et fagligt relevant og spændende projekt, som er nem at gå til for både elever og lærer.

Den lille spejderuge samarbejder med:

 • Børnehaveklasseforeningen

Den lille spejderuge er støttet af:

 • TrygFonden