Den lille spejderuge

Den lille spejderuge er et nationalt projekt, der sætter spejder, natur og fællesskab på skoleskemaet i landets børnehaveklasser. I uge 16 hvert år laver nye skolebørn over hele landet spejderaktiviteter og oplever at få styrket fællesskabet og deres nysgerrighed på naturen.

I uge 16 2024 holder vi Den lille spejderuge for femte gang, hvor 14.839 børn fra 616 klasser deltager. Indtil videre har 1360 børnehaveklasser med tilsammen 32.500 børn lavet Den lille spejderuge i 2019-2023.

Læs mere på www.denlillespejderuge.dk

Bliv flere pigespejdere med Den lille spejderuge

Den lille spejderuge øger kendskabet til De grønne pigespejdere, og det er derfor en oplagt mulighed at bruge Den lille spejderuge til at få flere pigespejdere i gruppen.

Tag på besøg på den lokale skole under Den lille spejderuge og inviter pigerne til et åbent hus i uge 17, hvor alle korpsets grupper holder Medlemskampagne.

Se hvilke skoler der er tilmeldt her.

Skriv en mail til spejderuge@pigespejder.dk med de skoler, der ligger tæt på din gruppe og få børnehaveklasselederens kontaktoplysninger.

Guide til skolebesøg

I inspirationshæftet finder du idéer til aktiviteter, som du kan lave med børnene, når gruppen besøger den lokale skoler under Den lille spejderuge. Der er også tips og tricks til at blive ekstra synlige under besøget.

pdf Guide til skolebesøg VIS PDF
pdf Flyer til uddeling VIS PDF

Aktivitetsmaterialer og PR til Medlemskampagnen 2024

Brug Medlemskampagnematerialet og inviter piger til Åbent hus med fokus på natur og spejderfællesskab. 1. december 2023 kan medlemskampagne materialet til 2024 findes på hjemmesiden.

Kontakt

I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere spørgsmål omkring Den lille spejderuge.

Den lille spejderuge

 • Hilde Nybo Breum

  Organisationskonsulent

  Hilde arbejder primært med projektledelse af Den lille spejderuge og PigespejderFokus. Den lille spejderuge er De grønne pigespejderes projekt, hvor 16.000 børnehaveklasseelever, hvert år holder temauge om spejder. PigespejderFokus er De grønne pigespejderes fælles fokus, hvor vi på tværs af aktiviteter, uddannelse og events arbejder med et samlet tema, som i 2022-2024 er PigespejderTech - Power, programmering og pigefællesskaber.

  T. 60 92 49 15
 • Natasja Wahlstrøm Sonje

  Studentermedhjælper til Den lille spejderuge
 • Astrid Viuff

  Studentermedhjælper til Den lille spejderuge

Ambassadører og samarbejdspartnere

Den lille spejderuge har oprettet et advisory board af frivillige børnehaveklasselærer, som rådgiver os og er vores kritiske venner i udformningen af aktivitetsmaterialet til Den lille spejderuge. De hjælper med at sikre, at materialet bliver relevant og brugervenligt for de deltagende børnehaveklasser. Det gør de ved at give os den nødvendige feedback på lærerhæftet, elevernes spejderbøger og indholdet i spejderygsækken. På den måde sikre vi, at Den lille spejderuge får de bedste vilkår for at blive et fagligt relevant og spændende projekt, som er nem at gå til for både elever og lærer.

Den lille spejderuge samarbejder med:

 • Børnehaveklasseforeningen

Den lille spejderuge er støttet af:

 • TrygFonden