Den lille spejderuge

De grønne pigespejdere har modtaget 1,4 millioner kroner i udlodningsmidler, som Friluftsrådet uddeler, til at gennemføre Den lille spejderuge. Projektet skal give børnehaveklasser i hele landet mulighed for at prøve kræfter med spejderlivet i fem dage.

Børnene vil blive budt på friluftsudfordringer, spejdernavn, naturudforskning, samarbejdsøvelser og fællesråb. Målet er at give børnene en smagsprøve på friluftslivet, større kendskab til naturen og lysten til at være udendørs. Vi vil rykke klasseværelset ud i naturen og lade eleverne stifte bekendtskab med naturfaglige fænomener. De vil få mulighed for at undersøge skolegårdens dyr og planter, styrke fællesskaber og mærker vejr og vind på egen krop. Alle elever får deres egen spejderbog med klistermærker og opgaver, som de skal benytte i løbet af ugen.

Lærerne i børnehaveklassen vil blive tilbudt en færdigpakke af aktivitetsmateriale til hele ugen og få mulighed for at komme på et gratis endagskursus.

Klassen modtager en krible-krable kuffert med udstyr til at lære og lege i den nære natur lige uden for klasseværelset. Vores undervisningsmateriale er let for den enkelte lærer at gå til og vil kræve et minimum af forberedelse. Det skal være sjovt, og ikke besværligt!

Første spejderuge i uge 36
Vi glæder os meget til den 2.-6. september 2019, hvor Den lille spejderuge for første gang løber af stablen. I år deltager et testpanel på 12 klasser. I 2021 forventer vi at have 100 deltagende børnehaveklasser. Kunne du tænke dig at deltage med din børnehaveklasse i 2020 eller 2021, kan du kontakte os på lsh@pigespejder.dk.

Indtil da vil De grønne pigespejdere arbejde på højtryk for at færdigudvikle Den lille spejderuge og sikre, at både børn og lærer får en spændende og lærerig uge.

Kontakt

I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere spørgsmål omkring Den lille spejderuge. Vi arbejder på kontoret og et hold seje frivillige pigespejdere arbejder, når de er færdige med deres lønnede job. Mere eller mindre hele døgnet.

Den lille spejderuge

 • Emilie Tranholm Larsen

  Kommunikationskonsulent

  Emilie koordinerer omtale af Den lille spejderuge og er kontaktperson til vores samarbejdspartnere inden for hjemmeside og design.

  T. 26 36 34 90
 • Hilde Nybo Breum

  Organisationskonsulent

  Hilde arbejder primært med projektet for alle børnehaveklasser, Den lille spejderuge, hvor hun koordinerer arbejdsgruppen, advisory board og kursusindsats. Derudover bidrager Hilde også ind i det tværkorpslige arbejde i SPEJDERNE.

  T. 60924915
 • Laura Cecilie Strauss Hansen

  Studentermedhjælper

  Laura er ansat til at få det nationale skoleprojekt Den lille spejderuge ud over rampen. Hun er i dialog med skoler, kommuner og lærere. Og så står Laura også for at kommunikere ud omkring Den lille spejderuge på interne og eksterne platforme.

  T. 30708473

Aktiviteter

Den lille spejderuge er fyldt med spændende og sjove aktiviteter for børn. Den indeholder aktiviteter til fem hele skoledage, som gør det nemt for lærerne at gå til projektet. Aktiviteterne er udarbejdet af en gruppe dygtige og frivillige pigespejdere, som har stor erfaring med at undervise børn og være spejdere. De er et meget kompetent team, som virkelig har ressourcerne og drivkraften til at udarbejde nogle relevante og sjove aktiviteter.

Undervisningsmateriale

Vi arbejder i øjeblikket på at færdiggøre et lærerhæfte, som skal indeholde alle ugens aktiviteter ned til mindste detalje.

Derudover vil hver klasse få udleveret en krible-krable kuffert, som indeholder udstyr og redskaber, der hjælper til at gøre Den lille spejderuge succesfuld. Alle elever vil få udleveret en spejderbog med klistermærker, som skal benyttes i løbet af ugens mange aktiviteter. Når ugen er omme, vil de modtage en lille overraskelse, som de kan tage med hjem.

Vi tilbyder de tilmeldte klasselærere et gratis kursus om ´Naturformidling i børnehøjde´. På kurset vil lærerne blive undervist af en naturvejleder samt to af vores dedikerede pigespejderledere. De vil dele ud af deres erfaringer indenfor friluftsliv, undervisning og give tips & tricks til naturformidling.

Ambassadører og samarbejdspartnere

Den lille spejderuge har oprettet et advisory board af frivillige børnehaveklasselærer, som rådgiver os og er vores kritiske venner i udformningen af aktivitetsmaterialet til Den lille spejderuge. De hjælper med til at sikre, at materialet bliver relevant og brugervenligt for de deltagende børnehaveklasser. Det gør de ved at give os den nødvendige feedback på lærerhæftet, elevernes spejderbøger og indholdet i krible-krable kufferten. På den måde sikre vi at Den lille spejderuge får de bedste vilkår for at blive et fagligt relevant og spændende projekt, som er nem at gå til for både elever og lærer.

Den lille spejderuge samarbejder med:

 • Børnehaveklasseforeningen
 • Danmarks Naturfredningsforening, som hvert år afholder Naturens dag i uge 36.
 • Friluftsrådet

Vigtige datoer

 • 16. maj: Endagskursus for børnehaveklasselærere. Tilmeldingsfrist den 1.april.
 • Uge 36 Den lille spejderuge
 • Søndag den 8. sep. 2019: Naturens dag og åbent hus i spejdergrupperne