Den lille spejderuge

Med Den lille spejderuge udbreder vi pigespejderi til børnehaveklasser. Nystartede skolebørn over hele landet laver spejderaktiviteter i en hel uge og får vækket deres interesse for spejderlivet. En interesse som din gruppe kan bygge videre på ved at samarbejde med skolen i lokalområdet.

På den måde kan børn gå direkte fra temadagene i Den lille spejderuge til at være spejdere i fritiden.

Den lille spejderuge ligger hvert år i uge 36. Søndag den 13. september er Naturens Dag.

Brug aktivitetsmaterialet til to timers åbent hus på Naturens Dag og invitér alle skolebørnene fra Den lille spejderuge med.

Formålet med Den lille spejderuge er at give flere børn lyst og mod til at starte til spejder.

Læs mere på www.denlillespejderuge.dk

200 børnehaveklasser skal være små spejdere

Godt fordelt i landet har 200 børnehaveklasser tilmeldt sig til Den lille spejderuge i 2020. Du kan se, hvilke skoler tæt på spejdergruppen, der er tilmeldt på listen nedenfor.

Se en liste over alle tilmeldte skoler herunder

pdf Liste tilmeldte skoler 11.06.2020 VIS PDF

Vil I være flere? Hold åbent hus 13. september 2020

Søndag den 13. september er det Naturens dag. Det er også afslutning på Den lille spejderuge og derfor er det oplagt at bruge anledningen til at  invitere de nysgerrige børn og deres voksne på besøg i spejderhuset.

70 % af alle nye spejdere melder sig til i ugerne omkring skolestart. Derfor er Naturens Dag den 13. september en anledning til at gøre opmærksom på gruppen og få nye medlemmer.

Som en ekstra service skal du ikke en gang tænke på, hvad I skal lave. Et hold erfarne ledere har sammen udviklet og udvalgt et to-timers program, der er målrettet børnefamilier.

Besøg skolen under Den lille spejderuge

Flere pigespejdergrupper har oplevet at et besøg på skolen i forbindelse med medlemskampagnen, giver markant flere deltagere til medlemskampagnen.

Prøv at gøre det samme i forbindelse med Den lille spejderuge og lav en aftale med de skoler, der er tilmeldt i jeres område, hvor du tilbyder at komme på besøg under Den lille spejderuge. Et besøg fra en ægte spejder vil uden tvivl begejstre eleverne, og I kan dele invitationer ud til jeres åbent hus-arrangement på Naturens Dag.

Det behøver ikke være spirelederen, der tager på besøg i klassen, det kan fx være to store piger, der selv går på skolen, en pensionist, en forældre eller en leder med fleksible arbejdstider.

Tre ideer til besøg:

 • Præsenter jer selv, lav en leg og del invitationer ud
 • Deltag i en af de spejderaktiviteter, som børnehaveklassen har på programmet
 • Inviter børnehaveklassen på besøg på spejdergrunden til bål og pandekager

Hent flyer, invitation eksempler på program for besøg og mail til læreren

pdf Flyer til uddeling på skoler VIS PDF
pdf Invitation til åbent hus 2020 Den lille spejderuge VIS PDF
word Eksempler På Program For Besøg På Skole Download
pdf Eksempler På Mail Fra Spejdergruppe Til Skoler VIS PDF

Sådan involverede Skt. Jakob deres egne piger, da de skulle besøge Langelinieskolen

Skt. Jakob havde lavet aftale med Langelinieskolen om, at besøge deres 5 børnehaveklasser i anledning af Den lille spejderuge.

For at involvere deres egne spejdere i besøget på skolen, skrev de følgende ud på facebook:

 • Til vores spirer, smutter og spejdere på Langelinieskolen: I morgen tirsdag den 1.9., skal Smil og jeg over på Langelinieskolen og lave aktiviteter med de 5 0. klasser. Det er i forbindelse med den lille spejderuge, som De grønne pigespejdere afholder i hele landet. Vi glæder os til det og synes, det vil være så sejt, hvis alle vores spejdere, der går på Langelinieskolen, har uniform og/eller tørklæde på i skole i morgen, så 0. klasserne kan se, hvor mange cool pigespejdere, der går på deres skole. Kunne I være friske på det? ”

Hvordan kan det være, at I valgte at skrive ud til pigerne?

 • ”At vi bad pigerne om at tage uniform/tørklæde på, mest for opmærksomhedens skyld, men også for at give dem en mulighed for at vise deres kammerater hvad spejder er, da vi så også var der og kunne fortælle mere. Pigerne var pavestolte over at deres spejderledere kom på skolen, det var en ’Se, jeg er med i et fællesskab med nogle seje voksne’ oplevelse for dem, og deres kammerater var tydeligt imponerede og spurgte til hvordan de kunne være med. Pigerne og deres forældre er vores bedste ambassadører og vi ledere bliver meget glade og lidt bløde i knæene når vores piger er så glade for at være spejdere.”

Fortæller Charlotte Thiel Pedersen (Smil)

Spejdergruppen havde taget banner med, som de hængte op i skolegården og var også til stede i pausen, hvor der blev leget meget spejder. Der var mange børn der kom over og skulle høre, hvem de var og hvorfor de var der.

Vigtige datoer

 • 18. juni: Tilmeldte lærere er på kurset Naturformidling i børnehøjde. på Fredensborg Naturcenter. Kurset er udviklet af trænere fra De grønne pigespejdere
 • 20. aug.: Tilmeldte lærere er på kurset Naturformidling i børnehøjde. på Spejdercenter Holmen. Kurset er udviklet af trænere fra De grønne pigespejdere
 • 25. aug.: Tilmeldte lærere er på kurset Naturformidling i børnehøjde på Spejderbakken. Kurset er udviklet af trænere fra De grønne pigespejdere
 • Uge 36: Den lille spejderuge
 • Søndag den 13. september 2020: Naturens dag og åbent hus i spejdergrupperne

Kontakt

I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere spørgsmål omkring Den lille spejderuge.

Den lille spejderuge

 • Hilde Nybo Breum

  Organisationskonsulent (på barsel)

  Hilde arbejder primært med projektet for alle børnehaveklasser, Den lille spejderuge, hvor hun koordinerer arbejdsgruppen, advisory board og kursusindsats. Derudover bidrager Hilde også ind i det tværkorpslige arbejde i SPEJDERNE.

  T. 60 92 49 15
 • Johanne Burgwald Jarsskov

  Organisationskonsulent (barselsvikar)

  Johanne er projektleder for Den lille spejderuge, der er en temauge for alle børnehaveklasser. Til daglig jonglerer Johanne med kontakt til skolerne, koordinerer med arbejdsgruppe og advisory board og udvikler nye tiltag til den succesfulde temauge.

  T. 81 88 03 32
 • Stephanie Goldstrand Lauridsen

  Studentermedhjælp Den lille spejderuge

  Stephanie står blandt andet for kontakten til skolerne, give en hånd med på kurserne og styre Den lille spejderuge på Facebook.

 • Emilie Tranholm Larsen

  Kommunikationskonsulent

  Emilie koordinerer omtale af Den lille spejderuge og er kontaktperson til vores samarbejdspartnere inden for hjemmeside og design.

  T. 26 36 34 90
 • Laura Cecilie Strauss Hansen

  Studentermedhjælper (på barsel)

  Laura er ansat til at få det nationale skoleprojekt Den lille spejderuge ud over rampen. Hun er i dialog med skoler, kommuner og lærere. Og så står Laura også for at kommunikere ud omkring Den lille spejderuge på interne og eksterne platforme.

  T. 30708473

Ambassadører og samarbejdspartnere

Den lille spejderuge har oprettet et advisory board af frivillige børnehaveklasselærer, som rådgiver os og er vores kritiske venner i udformningen af aktivitetsmaterialet til Den lille spejderuge. De hjælper med til at sikre, at materialet bliver relevant og brugervenligt for de deltagende børnehaveklasser. Det gør de ved at give os den nødvendige feedback på lærerhæftet, elevernes spejderbøger og indholdet i krible-krable kufferten. På den måde sikre vi at Den lille spejderuge får de bedste vilkår for at blive et fagligt relevant og spændende projekt, som er nem at gå til for både elever og lærer.

Den lille spejderuge samarbejder med:

 • Børnehaveklasseforeningen
 • Danmarks Naturfredningsforening, som hvert år afholder Naturens dag i uge 36.
 • Friluftsrådet