Den lille spejderuge

Den lille spejderuge er et nationalt projekt, der sætter spejder, natur og udeliv på skoleskemaet i landets børnehaveklasser. I uge 36 hvert år laver nye skolebørn over hele landet spejderaktiviteter og oplever at få styrket fællesskabet og deres nysgerrighed på naturen. På Naturens dag, som Danmarks Naturfredningsforening afholder søndag i uge 36, inviterer pigespejdergrupper i hele landet til åbent hus som afslutning på Den lille spejderuge.

Den 6. til 10. september 2021 holder vi Den lille spejderuge for tredje gang. Indtil videre har 360 børnehaveklasser med tilsammen 8.865 børn lavet Den lille spejderuge. I 2021 tilbyder vi dem, der allerede har deltaget at være med igen, og vi arbejder på at få plads til de mange, der allerede har skrevet sig på venteliste.

Læs mere på www.denlillespejderuge.dk

Bliv flere pigespejdere med Den lille spejderuge

Den lille spejderuge øger kendskabet til De grønne pigespejdere, og det er derfor en oplagt mulighed at bruge Den lille spejderuge til at få flere pigespejdere i gruppen.

Tag på besøg på den lokale skole under Den lille spejderuge og slut ugen af med et åbent hus i spejdergruppen. Søndag i uge 36 er Naturens dag og en god anledning til at invitere nysgerrige børn og deres forældre på besøg.

Inspirationsmateriale til skolebesøg

I inspirationshæftet finder du idéer til aktiviteter, som du kan lave med børnene, når gruppen besøger den lokale skoler under Den lille spejderuge. Der er også tips og tricks til at blive ekstra synlige under besøget.

pdf Inspirationshæfte til skolebesøg VIS PDF

Aktivitetsmateriale til Naturens dag

Brug aktivitetsmaterialet til Naturens dag og inviter børn og deres forældre på besøg i to timer med fokus på natur og spejderfællesskab.

Kontakt

I er altid velkomne til at kontakte os for yderligere spørgsmål omkring Den lille spejderuge.

Den lille spejderuge

 • Hilde Nybo Breum

  Organisationskonsulent

  Hilde arbejder primært med projektet for alle børnehaveklasser, Den lille spejderuge, hvor hun koordinerer arbejdsgruppen, advisory board og kursusindsats. Derudover bidrager Hilde også ind i det tværkorpslige arbejde i SPEJDERNE.

  T. 60 92 49 15
 • Emilie Tranholm Larsen

  Kommunikationskonsulent

  Emilie koordinerer omtale af Den lille spejderuge og er kontaktperson til vores samarbejdspartnere inden for hjemmeside og design.

  T. 26 36 34 90

Ambassadører og samarbejdspartnere

Den lille spejderuge har oprettet et advisory board af frivillige børnehaveklasselærer, som rådgiver os og er vores kritiske venner i udformningen af aktivitetsmaterialet til Den lille spejderuge. De hjælper med til at sikre, at materialet bliver relevant og brugervenligt for de deltagende børnehaveklasser. Det gør de ved at give os den nødvendige feedback på lærerhæftet, elevernes spejderbøger og indholdet i krible-krable kufferten. På den måde sikre vi at Den lille spejderuge får de bedste vilkår for at blive et fagligt relevant og spændende projekt, som er nem at gå til for både elever og lærer.

Den lille spejderuge samarbejder med:

 • Børnehaveklasseforeningen
 • Danmarks Naturfredningsforening, som hvert år afholder Naturens dag i uge 36.
 • Friluftsrådet