Internationalt

De grønne pigespejdere er igennem Pigespejdernes Fællesråd Danmark medlem af World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS).

Alle de internationale tilbud, som bliver udbudt hos De grønne pigespejdere, er tilbud som WAGGGS eller en af WAGGGS’ medlemsorganisationer udbyder. Dette gælder både aktivitetsmaterialer, seminarer og lejre.

De grønne pigespejdere har udpeget en International Commissioner og en vice International Commissioner, som begge arbejder med at give pigespejdere internationale oplevelser. Kontakt dem på ic@pigespejder.dk

WAGGGS

De grønne pigespejdere er igennem Pigespejdernes Fællesråd medlem af World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS), som er verdensorganisationen for alle pigespejdere. WAGGGS er, med sine ti millioner medlemmer på verdensplan, verdens største frivillige pige- og kvindeorganisation.

Gennem blandt andet globale aktivitetsmaterialer som Free Being Me og lederskabsseminarer arbejder WAGGGS med en mission, der hedder:

”To support girls and young women to develop their full potential as leaders and active citizens of the world”

Vil du vide mere om WAGGGS? På deres hjemmeside kan du læse om WAGGGS’ arbejde, og du kan også se de forskellige internationale begivenheder, aktivitetsmaterialer og meget mere.

Rejs ud

Vil du gerne have en international spejderoplevelse? Hvad med at snuse til Sydamerika? Opleve Taj Mahal med indiske pigespejdere? Bo ved verdenskontoret i London? Stå på ski i de schweiziske bjerge? Eller måske danse med en afrikansk spejder?

Du har igennem De grønne pigespejdere en unik mulighed for at udforske verden, møde forskellige kulturer, få nye venner og oplevelser for livet. Vil du vide mere og undersøge, hvilke muligheder du har lige nu –  så kig i kalenderen efter aktuelle tilbud og muligheder eller kontakt De grønne pigespejderes International Commissioner

Læs guiden ‘Rejs ud! Guide til internationale spejderoplevelser’

pdf Rejs ud! Guide til internationale oplevelser som grøn pigespejder VIS PDF

Frivillig på et verdenscenter

WAGGGS har fem verdenscentre

På fire af verdenscentrene kan du arbejde som frivillig i en kortere eller længere periode.

Udover frivillige kræfter – drives centrene også af få lønnede medarbejdere.

Se FAQ om at være frivillig på et verdenscenter

Søg penge til din rejse

Når du rejser ud, har du mulighed for at søge støtte til din rejse igennem Dronning Ingrids Rejsefond. Fondens formål er at yde økonomisk støtte til unge kvindelige ledere, der er medlemmer af WAGGGS, og som ønsker at deltage i en international aktivitet.

Retningslinier for uddeling af fondsmidler

  • Efter motiveret ansøgning uddeles hvert år et eller flere legater på op til kr. 2.000 til enkeltpersoner. Legatet kan søges af pigespejdere under 30 år.
  • Der kan maksimalt støttes med 10% af det samlede budget, dog max 1.000 kr. til Europa og max 2.000kr. til resten af verden.
  • Ansøgere, der ikke tidligere har haft en international spejderoplevelse, prioriteres.
  • Ansøgere skal beskrive formål og forventet udbytte af turen samt vedlægge budget.
  • Legatmodtagere skal være indstillede på at repræsentere Pigespejdernes Fællesråd Danmark og aflevere en kort rapport eller lignende efter hjemkomsten.

Eksempler på internationale aktiviteter, der kan søges støtte til

  • Deltagelse i en samling på et af WAGGGS’ fem Verdenscentre
  • Internationale lejre arrangeret af et WAGGGS-korps eller en WAGGGS-region
  • Internationale konferencer for eksempel FN’s kvindekonferencer

Læs mere om retningslinjerne for Dronning Ingrids rejsefond og søg online her.

Ansøgningen sendes inden den 1. februar eller 1. august til pfd@pigespejder.dk

Pennevenner

Kunne du eller din spejdergruppe godt tænke sig at høre om, hvordan det er at være spejder andre steder i verden? De grønne pigespejdere får jævnligt henvendelser fra pigespejdere i hele verden, der gerne vil møde jer. Skriv til IC ‘eren for at få oplysninger om, hvilke pigespejdere i andre lande, der leder efter en dansk pigespejder-penneven.

Kusafiri

Kusafiri er det nyeste og WAGGGS’ femte verdenscenter.

Centeret er et mobilt center, som rejser rundt i den afrikanske region og afholder forskellige WAGGGS seminarer. Det er ikke muligt at være frivillig på Kusafiri, da det ikke har en fast lokation og altså kun holder åbent, når der afholdes events.

Du kan læse mere om Kuafiri på WAGGGS’ hjemmeside.

WAGGGS' Ledelsestilgang

WAGGGS har arbejdet med Exeter Universitet for at designe en ny ledelsesmodel, der bygger på over 100 års erfaring om pigers og kvinders lederskabsrejse. Læs med i pdf’en

pdf WAGGGS' Ledelsestilgange VIS PDF