Bliv flere i gruppen

Hvis I gerne vil have flere medlemmer i gruppen kan I arbejde med forskellige indsatsområder. Det kan være, at I skal involvere forældrene på en anden måde, nedsætte et udvalg, fokusere på at få flere forskellige typer af ledere. Uanset hvor du gerne vil sætte ind, kan du her på siden finde inspiration og redskaber til det.

Flere voksne der gør mindre

Jo flere voksne der har involveret omkring gruppens aktiviteter, jo flere gode ambassadører har du til at fortælle potentielle nye forældre, hvorfor deres pige skal gå til spejder hos jer. Altså det bliver også en del af rekrutteringen af nye børnemedlemmer samtidig med, at det frigiver spejderlederens tid.

Se hvordan du kan bruge forskellige typer af frivillige voksne – og hvordan du får dem med om bord.

Hent Flere voksne der gør mindre

pdf Bliv flere: Flere voksne der gør mindre VIS PDF

Forældrehjælperkort

Se hvordan du på en nem og overskuelig måde, kan dele opgaverne i spejdergruppen op, så forældre kan byde sig til med at løse dem. Se de fire eksempler på, hvordan forældrehjælperkort kan se ud.

Hent beskrivelse og skabeloner af forældrehjælperkort

pdf Bliv flere: Få forældre til at tage opgaver med forældrehjælperkort VIS PDF

Find nye ledere

Bliv tydelige omkring, hvad en ny leder skal kunne og løse af opgaver og få hjælp til, hvordan du kan lave et fængende jobopslag. Der er både gode eksempler og øvelser, der kan hjælpe arbejdet i gang.

Se værktøjerne til rekruttering af nye ledere

pdf Bliv flere: Rekruttering af nye ledere VIS PDF

Inviter forældre og netværk til at bidrage med deres kompetencer

I spejdergruppens netværk er der masser af gode folk med forskellige kompentencer. Inviter dem inden for til at lære fra sig til pigespejderne. I kan endda sætte det lidt i system til spejdermøderne. Læs her hvordan og hent skema til planlægning.

Hent redskaberne til Markedspladsen

pdf Bliv flere: Markedspladsen Skab tradition for hjælp VIS PDF
word Bliv flere: Rekrutteringsskema for markedspladsen Download

Fokuser indsatsen – lav udvalg

For at involvere flere voksne i gruppens aktiviteter kan det være gavnligt at lave udvalg, som har forskellige formål. Det kan for eksempel være hytteudvalg, aktivitetsudvalg, rekrutteringsudvalg eller noget helt fjerde. På den måde kan nye potentielle frivillige bedre se, hvad de kan lave hos din gruppe. Find inspiration til, hvordan I kan lave udvalg.

Se hvordan gruppen kan lave udvalg

pdf Bliv flere: Etablér forskellige udvalg VIS PDF

Se det hele samlet

Her kan du bladre igennem udgivelsen af det samlede materiale om rekruttering af nye frivillige og onboarding.