Samarbejd med den lokale SFO

I projektet Spejd med pigerne samarbejder pigespejdere med pædagoger om aktivitetsforløb til SFO-piger. I fællesskab udarbejder I aktiviteter med fokus på friluftsliv og pigefællesskab.

På siden her finder I en vejledning med, hvordan I tager kontakt til den lokale SFO, idéer til aktiviteter og meget mere. Der er også udarbejdet en vejledning til SFO’erne, som I kan give videre til pædagogerne.

Vejledningshæfte til spejderledere

pdf Spejd med pigerne: Vejledningshæfte til spejderledere VIS PDF

Vejledningshæfte til pædagoger

pdf Spejd med pigerne: Vejledningshæfte til pædagoger VIS PDF

Information til forældre

Når I har aftalt et samarbejde med en SFO, finder I her information, som der enten kan hænges op i SFO’en eller gives til pigerne, så de kan tage det med hjem.

På den måde ved alle, hvad der skal ske og oplysninger om jeres gruppe gives videre, så forældrene og pigerne kan henvende sig til jer senere.

pdf Brev til forældre: De grønne pigespejdere kommer på besøg i SFO'en VIS PDF
pdf Brev til forældre: Tak for et sjovt spejderforløb VIS PDF

Den første evaluering af projektet viser, at SFO-pigernes naturglæde vækkes, og at de motiveres til at være mere aktive i udendørs.

Der er meget viden og sparring at hente hos pædagogerne i den lokale SFO og omvendt kan de også lære af jeres måde at lave udendørsaktiviteter, og hvordan De grønne pigespejdere styrker pigers mod.

På samme tid bliver flere SFO-piger og forældre bevidste om, at der findes et frirum i den lokale spejderhytte, hvor pigerne kan blive en del af et særligt pigefællesskab og lære alt fra at tænde et bål til at lave insekthoteller.

Læs meget mere Spejd med pigerne evaluering og tankerne bag projektet her.