Hvad vi laver

Aktiviteter i naturen

Vi bruger naturen som ramme. Vi udfordrer kroppen, når vi klatrer i træer og bygger forhindringsbaner. Vi bruger naturen som spisekammer, når vi laver mad på bål eller i en hjemmelavet jordovn. Når pigerne bliver fortrolige med at færdes i naturen, lærer de også at passe på den.

Fællesskab kun for piger

Vi er kun piger sammen, og det giver os mulighed for at lave alle de ting, som drengene normalt har eneret på. De grønne pigespejdere er et frirum for piger i alle aldre, og i fællesskabet tør pigerne mere.

Børn leder børn

Fra første dag i spejdergruppen er man med til at tage ansvar for fællesskabet. Som ung leder oplever man at være rollemodel for de yngre. Ved at få ansvar lidt efter lidt modnes spejderne til og trænes i at udvise lederskab.

Helt særlige oplevelser

Et natløb i skoven med selvlysende poster. Et kapløb på skinnecykel eller at lave graffiti på en væg i spejderhuset. Hver dag er der oplevelser ud over det sædvanlige, og man får dem sammen med gode veninder i et trygt miljø.

Samarbejde​​

På lejrture er der brug for alle, når der skal bygges indgangsportal, graves bålplads og rejses telte. Alle bidrager med det, de er gode til. Hos De grønne pigespejdere er der kun et hold – sammenhold!

Styrker pigers tro på sig selv

Piger kan mere, end de selv tror. I trygge rammer overvinder pigespejdere højdeskræk, nervøsitet og hvordan man finder vej med kompas. Den slags sejre giver robusthed og tro på, at man også kan klare andre udfordringer i livet.