Naturkendskab ved at bruge naturens planter.
At få nye smagsoplevelser.
Brænde, kvas, optænding
1 spand vand
Tændstikker
Bålpande eller trangia med pande
Sprit hvis Trangia.
Skål
Piskeris
Hyldeblomster og/eller mælkebøtteblomster - nyplukket
3 æg
1 dl kærnemælk
½ dl mælk
2 spsk. sukker
En knivspids salt
1,5 dl hvedemel
Olie
Køkkenrulle
Flormelis
1. Tænd bålet
2. Pisk æg og sukker.
3. Bland de tørre ingredienser og tilsæt det skiftevis med mælken.
4. Varm panden op (over bål eller på trangiaen) og hæld godt med olie på.
5. Ryst dine blomster fri for evt. insekter og dyp dem i pandekagedejen
6. Steg blomsterne gyldne på panden.
7. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Giv dem evt. et drys flormelis.
Hyldeblomstpandekagerne kaldes også hyldekærester.