Varighed 60+ min

Forberedelsestid ½ time

Udenfor, bålsted

Formål med aktiviteten

Naturkendskab ved at bruge naturens planter.
At få nye smagsoplevelser.

Materialer

Brænde, kvas, optænding
1 spand vand
Tændstikker
Bålpande eller trangia med pande
Sprit hvis Trangia.
Skål
Piskeris
Hyldeblomster og/eller mælkebøtteblomster - nyplukket
3 æg
1 dl kærnemælk
½ dl mælk
2 spsk. sukker
En knivspids salt
1,5 dl hvedemel
Olie
Køkkenrulle
Flormelis

Sådan gør du

1. Tænd bålet

2. Pisk æg og sukker.

3. Bland de tørre ingredienser og tilsæt det skiftevis med mælken.

4. Varm panden op (over bål eller på trangiaen) og hæld godt med olie på.

5. Ryst dine blomster fri for evt. insekter og dyp dem i pandekagedejen

6. Steg blomsterne gyldne på panden.

7. Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Giv dem evt. et drys flormelis.

Beskrivelse

Hyldeblomstpandekagerne kaldes også hyldekærester.

Filer