Terra2021 - på lejr sammen hver for sig

De store lejre for de mindste pigespejdere bliver – grundet corona – ændret til færdigpakkede og planlagte tema-lejre for hver enkelt gruppe. Pigespejdere på tværs af landet kan altså opleve det samme program og aktiviteter, men sammen med deres egen gruppe. På den måde tager vi hensyn til usikkerhed i skiftende corona-retningslinjer og kan dedikere planlægningen til et stærkt lejr-pakke-koncept.

Tidspunkt, tilmelding og pris

Gruppen bestemmer selv, hvilken uge i sommerferien de vil afholde Terra.
Tilmeldingen er åben og der er tilmeldingsfrist den 10. maj (link åbner tilmelding)

Der bliver en deltagerpris til Terra på 295 kroner pr. deltager.  For beløbet får gruppen en færdigpakket lejr, hvor de selv skal sørge for et minimum.

Hent og print lejrinvitation til spejdere og deres forældre

word Terra2021 - invitation spejdere og forældre Download

Som en del af Terra2021-pakken får du:

 • Lejrmærke til alle deltagere
 • Mug til alle deltagere med Terra2021
 • Mulighed for at få besøg af Terra-maskotten
 • Detaljerede aktivitetsplaner – klar til print/laminering. Grupperne får også tilsendt en word-version, så de kan lave egne justeringer, skrive ansvarsområde på mm.
 • Grupperne får pakke med alt det materiale, de skal bruge til at gennemføre aktiviteterne, tilsendt
 • Madplan til hver dag, inklusiv indkøbsseddel. Madplanen følger de nye kostråd, der både er til gavn for klima og mennesker
 • Gudstjeneste midt på ugen (optages eller streames)
 • Særlig aktivitet for spilopper
 • Gåtur med konkurrence
 • Godnathistorie med Gnisterne
 • Underholdning
 • Åbningslejrbål med særlig gæsteoptræden (streames på video)
 • Afslutningslejrbål (streames på video)

Gruppen skal selv sørge for:

 • Sted + overnatningsfaciliteter
 • Indkøb og tilberedning af mad
 • Basismaterialer, fx sakse, reb, opvaskemiddel osv.
 • Voksne/seniorspejdere til at stå på post
 • Video/PC til at vise video

Hent pakkeliste - klar til at dele ud til deltagerne

word Terra2021_Pakkeliste Download

Brug billeder af lejrens maskot Terra

Fire herlige billeder viser lejrens maskot Terra i forskellige situationer. Du kan frit bruge billederne til info-sedler, invitationer, breve og plakater. Hent i to formater herunder.

zip Terra2021 maskot illustrationer - PNG filer Download
zip Terra2021 maskot illustrationer - PSD filer (photoshop) Download

Godt overblik – lejr ABC

Her i ABC’en finder du, hvad du behøver af informationer om Terra2021 – endda i alfabetisk orden. Skulle du alligevel mangle information eller sidde inde med ris og ros, så tag endelig kontakt til lejrledelsen – er emnet vigtigt for dig, er det vigtigt for os!

Men bare rolig! De største nyheder deler vi sideløbende i nyhedsbrevet og i begivenheden på Facebook, så ingen går glip af deadlines eller andre vigtige ting 😊

Pigespejderhilsner fra Lejrledelsen

Afvikling

 • Alle grupper skal selv finde et sted til overnatning, aktiviteter og bespisning.
 • Efter en afstemning på regionernes facebook sider, har vi valgt at lægge lejrens tidspunkt fri. De enkelte grupper bestemmer dermed selv, i hvilken uge sommerlejren lægges.

Aktiviteter

Der er fire hovedaktiviteter, hvor deltagerne sammen med Gniste-patruljens piger, arbejder med lejrens tema på forskellige måder.

Derudover er der både åbnings- og afslutningslejrbål, tusmørkeløb og en gå-tur med skralde konkurrence.

Materialer til alle aktiviteter, sendes ud til grupperne – se ”Materialer”

Besøg

Der bliver ikke en egentlig besøgsdag. Det er op til grupperne at lave aftaler med eventuelle gæster under hensyntagen til lejrens program.

Facebook

Få seneste nyt som én af de første på vores begivenhed ”Terra2021”. Begivenheden ligger på korpsets FB side (åbner link)

Forbered før lejren

 • Få booket en hytte, hvor I kan være.
 • Find nogle seniorspejdere eller voksne, som kan hjælpe i køkkenet under lejren.
 • Vi optager indslag som f.eks. åbningslejrbålet så det kan vises i gruppen. Hertil er det praktisk at have en stor skærm eller en projekter til at vise det på.
 • Vi undersøger pt. om det er nødvendigt med internetforbindelse, eller om vi kan lave noget der kan downloades på forhånd.

Gudstjeneste

 • Der afholdes en gudstjeneste i børnehøjde. Se ugeplanen.
 • Gruppen kan vælge at bruge den gudstjeneste vi har fået optaget, eller I kan invitere den lokale præst ud til jer.

Lejrledelsen

Lejrmærke

I forbindelse med Terra2021 udgives et lejrmærke. Mærket indgår i deltagerprisen sammen med en mug.

Lejrnavn

Lejren hedder Terra2021. Terra er latin og betyder jorden.

Lejrsang

Lejrsangen er et vers skrevet til sang nr. 20 i sangbogen. Det er skrevet af spirerne fra Skt. Jakob gruppe og deres leder Charlotte Smil Thiel Pedersen.

Mad

Grupperne skal selv stå for maden. Der laves en madplan, med dertilhørende opskrifter, som forholder sig til de nyeste kostråd. Der laves også en indkøbsliste, som let kan justeres til gruppens deltagerantal, således at det bliver så let for grupperne som muligt at få handlet ind.

Maskot

Lejrens maskot hedder Terra.

Materiale

Efter tilmeldingsfristen pakkes en materiale-kasse til hver gruppe. Kassen sendes til ud til jer i uge 25, og vil indeholde stort set alt hvad I skal bruge til afvikling af aktiviteterne på lejren. Dog forventes det at grupperne har nogle materialer selv så som sakse og tegnepapir. Vi vil på et senere tidspunkt samle en liste over det der forventes, at grupperne selv har.

Merchandise

Det vil være muligt at købe en lejr t-shirt hos 55Nord, med Terra på forsiden og gruppens navn på ryggen. Den bestilles direkte hos 55nord.

Alle tilmeldte deltagere modtager et lejrmærke og en mug med Terra på.

Mærker

I forbindelse med Terra2021 udgives et lejrmærke som indgår i deltagerprisen.

Målgruppe

Lejren er for de yngste enheder, altså alle der er medlem som Spilopspejd, Spire eller Grønsmutte. Der opfordres til at grupperne også medtager spejdere, så disse kan fungere som en lokal seniorpatrulje og hjælpe til med afviklingen af lejren. Der laves ikke særligt aktivitetsmateriale til spejderne men lejrledelsen planlægger at afholde et lejrbål for dem.

Pris

Refusion

Korpsets regler for rejserefusion gør det ikke muligt at refundere gruppernes rejseudgifter når der afholdes lokale lejre.

Sammen – hver for sig

Grundet Corona har lejrledelsen henstillet til HB at lejren afvikles som en gruppelejr, hvor grupperne følger det samme materiale og får tilsendt aktivitetsmaterialet. Vi kalder det nye lejrkoncept ”Sammen – hver for sig”. Lejrledelsen vil levere en pakkeløsning for grupperne, så de lokale ledere får så let en opgave som muligt i afviklingen af lejren. HB har godkendt det nye koncept og lejrledelsen glæder sig til at levere materialet til Jer samt at se det udfolde sig i løbet af sommeren 2021.

Seniorpatruljen

Hvis I har en seniorpatrulje med på lejren, så hold øje her – der vil komme nyt når vi er længere med planerne om et lejrbålsindslag for seniorerne. Ud over dette, er der ikke lavet et særskilt program.

Vi opfordrer til, at seniorspejderne hjælper med alle de praktiske opgaver der er på lejren, så spilop-, spire- og smutteledere kan være mest muligt sammen med de yngste medlemmer.

Spilopspejd

For spilopspejdere er der to muligheder for deltagelse: Hele lejren eller fra mandag til onsdag (med afgang efter spiloppernes lejrbål). Der er aktiviteter for Spilopperne under hele lejren og vi opfordrer alle til at vælge den fulde lejr.

Spørgsmål

Alle spørgsmål er velkomne – se kontaktinformationer under ”Lejrledelsen”

Vi laver to spørgetimer på zoom: mandag d. 12. april kl. 19.30-20.30 og onsdag d. 26. maj kl. 19.30-20.30. Her er det muligt at få svar på det meste

Link til zoom møderne kommer til at ligge på begivenheden på Facebook (åbner begivenhed)

Tema

Spejdere bruger naturen aktivt og vi vil så gerne bidrage til at alle piger, som er medlem hos De grønne pigespejdere, aktivt tager del i beskyttelse af naturen. Derfor har vi valgt at temaet skal være klima. Det drejer sig ikke kun om at samle affald op. I børnehøjde lærer vi hvordan vores vaner påvirker naturen, hvad vi selv kan gøre og hvorfor de voksne snakker så meget om klima.

Tidspunkt

Grupperne kan frit vælge hvilken uge i sommerferien lejren skal afholdes, dog opfordres I til at vælge uge 30 så følelsen af at vi er sammen hver for sig bliver stærkere.

Materialer sendes ud i uge 25, så I kan være klar til at tage på lejr derefter.

Tilmelding

Tilmeldingen er åben! Tilmeldingsfristen er d. 10. maj.

Den kan ikke rykkes yderligere, da der er leveringsfrister på bl.a. mærker og materialer.

Hvis I håber på, at nye medlemmer vil med på lejren, vil vi opfordre til, at I tilmelder et par ekstra deltagere. Det vil sikre både lejrmærke og aktivitetsmaterialer nok til alle.

Skabeloner til indbydelser til pigerne sendes ud til gruppeledere og enhedsledere i uge 12.

Ugeplan

Velkomstløbet

En række poster der er tænkt som en tur rundt på lejrområdet, så alle ved hvor man må gå til. Det er samtidigt også en appetitvækker på lejrens tema.