Kom godt i gang

Du har meldt dig som frivillig i en lokal pigespejdergruppe. Tusind tak for det. Der er nok at se til med at lære spejdernes navne og personligheder at kende. Gruppens rutiner og halvårsprogram skal du sikkert også sætte dig ind i. For at gøre det nemt at starte som ny frivillig har vi her på siden samlet en portion vigtig viden. Så slipper du for at huske det hele i hovedet og du og de andre voksne i gruppen kan fokusere på at lave fede aktiviteter for børn og unge.

Værd at vide som ny leder

Få et hurtigt overblik over De grønne pigespejdere. Hvad vores mission, vision, strategi er samt de otte pigespejderværdier – så du ved, hvilket fundament, vi står på.

Guide til pigespejdersprog

NYS, UL, mug…? Hvad snakker de om? Vil du gerne vide mere om det sprog, pigespejderne taler indbyrdes? Kig i pigespejderordbogen og tal med, som om du har været pigespejder altid.

Alt det din leder (måske) ikke har fortalt dig

Du er lige startet som frivillig i gruppen og er ved at lære alles navne at kende. Mens du har travlt med det kan du også glæde dig over alle de tilbud du får som frivillig hos De grønne pigespejdere.

  • Du kan se frem til årets event for unge og voksne frivillige, Nyborg Strand kursus, der ligger den sidste weekend i november. Små 400 pigespejdere er samlet til en weekend med aktuelle oplæg, inspirerende kvinder på scenen og netværk i spejderland.
  • Har du mod på at møde andre pigespejdere end dem fra gruppen, er det en god idé at engagere dig i nationale arbejdsgrupper. Det kan for eksempel være som aktivt medlem i et team eller som stab på et kursus. Du kan se aktuelle tjanser i Jobportalen.
  • Du modtager magasinet NEKTAR, der er pigespejdernes svar på et dameblad med tyngde, der ikke er bange for hverken at tage tabubelagte emner op eller at lave grin med pigespejderne.

Få hurtig hjælp