Holstebro gruppe får fremtidens spejderhytte: Pigerne føler sig set

07.10.2024

De grønne pigespejdere har sammen med DDS i Holstebro fået tildelt en af fremtidens spejderhytter fra Den A. P. Møllerske støttefond, til stor glæde for både de lokale spejdere og forældre

Det var med jubel og glæde, da De grønne pigespejdere og DDS i august måned fik beskeden om, at de var et af de 34 steder i Danmark, som skal have en af fremtidens spejderhytter efter en stor arbejdsindsats.

Janni Laumann Follesen, som er mor til en af pigespejderne, gik sidste år med ind i en arbejdsgruppe, der i flere år har kæmpet for at få en ny spejderhytte ved blandt at indsamle kommunale midler, og hun er glad for, at deres lokalområde fik en af hytterne gennem støttefonden.

– Det vigtigste, vi har gjort i arbejdet, er nok at tale højt om vores drøm. Vi har været virkelig gode til at sætte ord på vores ønske, og vi har involveret mange i processen. Både så vi havde flere argumenter for, hvorfor en ny spejderhytte her ville være en god idé, men også for at synliggøre spejdernes arbejde, fortæller hun.

Blandt andet har de i arbejdsgruppen sørget for at informere forældregrupperne om arbejdet og ønsket, de har kontaktet flere lokale foreninger i håb om at belægningen i huset kunne løftes, ligesom de har været i kontakt med skovbørnehaven i nærheden for at høre, om de også kunne have lyst til at bruge hytten.

– Når vi taler højt om det og får flere foreninger ind i huset, så fremmer vi også folks bevidsthed om, at spejderne eksisterer og det er noget, man kan gå til.

Ifølge Janni har det givet pote, at flere forældre har været involveret i processen. Det gør børnene glade, og forældrene bliver mere investerede i børnenes spejderinteresse.

Pigerne er glade

Og det har da også været med til at styrke bevidstheden om De grønne pigespejdere, at der blevet talt højt om, at de ønskede sig og kæmpede for en ny spejderhytte.

Holstebro Gruppe er en af de grupper, som siden sidste år har haft medlemsvækst, og man er ikke i tvivl om, at den nye spejderhytte vil være med til at forsøde spejderlivet for pigerne.

– Pigerne er virkelig glade for spejderhytten. De synes, det er fantastisk, og de fortæller også, at de føler sig mere set.

– Der er blevet sat et fokus på deres fritidsaktivitet. Det kan sommetider være sådan, at der findes ”finere og bedre” fritidsaktiviteter, hvor man for eksempel er i en stor hal eller bruger spændende udstyr. Nu er der sket noget, hvor deres fritidsaktivitet også bliver løftet med den her nye lækre spejderhytte. Det er en form for anerkendelse af, at det er en vigtig ting at gå til spejder, når der bliver brugt så mange penge på deres forening.

Trækker på alle

Det er dog ikke kun støttefondens bevilling, som er med til at integrere den nye spejderhytte som en del af lokalsamfundet.

Arbejdsgruppen har sørget for, at når de skal bruge hjælp, er det de lokale, som bliver spurgt først. Janni fortæller, at de blandt spørger forældrene til spejderne, hvis de for eksempel mangler en landmåler eller en VVS’er, for det kunne jo være, at deres firma kunne arbejde på projektet eller kender en lokal, der kunne lave arbejdet.

– Vi har oplevet, at flere forældre bliver mere investeret i projektet, når der er brug for deres viden og ekspertise eller netværk. De kan bidrage på en anden måde, end de kunne før. Spejder er jo ikke som fodbold for eksempel, hvor nogen skal vaske sportstøj eller køre til kampe, men nu kan de hjælpe noget mere specifikt til børnenes spejdergruppe, siger hun og fortsætter:

-Og det er tydeligt, at børnene kan mærke, at deres forældre også pludselig engagerer sig og giver noget til deres hobby.