Varighed 60+ min

Forberedelsestid -

Udendørs

Underemne: Primitiv madlavning

Formål med aktiviteten

Lære at bage brød over bål
Det kan være svært at finde den rette temperatur til bagning i gryde over bål. Ofte er man tilbøjelig til at have lidt for gode gløder under gryden hvorved brødet bliver sort i bunden, så vær forsigtige og prøv jer frem.

Materialer

- Støbejernsgryde eller Dutch ovn
- Gode grydelapper
- Bagepensel
- viskestykke
- Skål
- 10 g gær
- ½ liter vand
- 2 tsk salt
- 400 g hvedemel
- 150 g durummel
- Olie til gryden samt til pensling af brød
- Lidt krydderi (evt. rosmarin)

Sådan gør du

1. Gæren opløses i vandet og de øvrige ingredienser tilsættes (dejen er klistret)
2. Skålen dækkes med et viskestykke og hæver så længe som muligt – gerne 3-4 timer eller natten over
3. Tænd bål, vent på gode gløder
4. Smør gryden med olie indvendigt og sæt den over gløderne
5. Dejen vendes forsigtigt ud i gryden (må ikke slås ned)
6. Pensl med olie og drys med krydderi
7. Læg låg på og hvis du har en Dutch ovn skal du lægge gløder på låget
8. Skal bage ca. 25 min

Filer

pdf Printvenlig Beskrivelse Primitiv Madlavning Madbrød VIS PDF