Underemne: Primitiv madlavning
At prøve en anderledes måde at bage kage.
- To skåle, piskeris,ske og gode grydelapper
- 40 g oliemargarine
- 1 æg
- 150 g sukker
- 150 g hvedemel
- 25 g kakao
- 1/2 dl mælk
- 1/2 dl appelsinsaft
- 1 tsk. Bagepulver
- 1 tsk. Vanillesukker
- Evt. 100 g mørk hakket chokolade
- 3-4 appelsiner
- Til saltdej: 2 dl mel, 1 dl salt, 1 spsk olie, 1 dl vand.
1. Ælt en saltdej sammen i en skål.
2. Skær et låg af appelsinerne og udhul dem med en ske – det kræver lidt tålmodighed. Hold en skål under så appelsinsaften samles op. Frugtkødet kan spises undervejs.
3. Pisk æg og sukker godt.
4. Bland alle de tørre ting sammen og vend i æggemassen sammen med oliemargarinen, mælken og appelsinsaften.
5. Hæld kagemassen i appelsinskallerne, læg lågene på og pak dem ind i saltdej.
6. Bag dem i gløderne og vend dem med jævne mellemrum. Skal bage ca. 25 min