Formål med aktiviteten

At prøve en anderledes måde at bage kage.

Materialer

Bål
Skål
Piskeris
Ske
Kniv
Gode grydelapper/bålhandsker
3-4 appelsiner - gerne usprøjtede.
40 gram oliemargarine
1 æg
150 gram sukker
150 gram hvedemel
25 gram kakao
1/2 dl mælk
1/2 dl appelsinsaft
1 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
Evt. 100 g mørk hakket chokolade
Tandstikker
Strikkepind
Teskeer

Sådan gør du

1. Skær et låg af appelsinerne og udhul dem med en ske – det kræver lidt tålmodighed. Hold en skål under så appelsinsaften samles op. Pres saft af frugtkødet til du har nok. Spis frugtkødet mens kagerne bager.
2. Pisk æg og sukker godt.
3. Bland alle de tørre ting sammen og vend i æggemassen sammen med oliemargarinen, mælken og appelsinsaften.
4.. Hæld kagemassen i appelsinskallerne. Læg lågene på og sæt fast med tandstikker.
5. Sæt appelsiner blandt gløder og bag i cirka 30-45 minutter. Tjek med strikkepinden om de er bagt.
6. Spis med teske direkte af appelsinen.

Filer