Varighed 30-60 min

Forberedelsestid 10 minutter

Udendørs, ved en bade- eller bådebro med sten eller tang under

Underemne: Naturens dyr

Formål med aktiviteten

Pigerne skal på jagt for at fange krabber. Krabber kan godt virke lidt skræmmende, og de kan nappe lidt i fingrene, men pigerne skal udfordre sig selv og undersøge krabberne helt tæt på.

Materialer

• Terrarie eller spand med havvand til krabberne
• Snor
• Klemmer
• Fisk, spegepølse eller andet til madding
• Sten til at binde på enden af snoren
• Evt. et fiskenet

Sådan gør du

1. Først skal snorene gøres klar, så I kan bruge dem til at fange krabberne med. For enden af snoren bindes en sten fast, så snoren kan falde til bunds.
2. Lige over stenen bindes en klemme fast.
3. Maddingen sættes fast i klemmen, og snoren sænkes ned til bunden, så krabberne kan bide på.
4. Læg jer på maven med hovedet ud over kanten, så kan I bedst holde øje med snorene. Når man kan se, at krabben har bidt sig fast, trækkes snoren stille og roligt op mod overfladen.
5. Hav evt. et net klar til at fange krabben, så den ikke falder af klemmen.
6. Når krabben er kommet helt op, kan den kommes i terrariet, hvor man kan kigge nærmere på den.
7. Hvis man tør kan man også prøve at holde krabben. Man skal tage fat på over- og undersiden af krabben bagfra, så har den sværest ved at få fat i ens fingre med kløerne.
8. Når I har fanget mange krabber, kan I lave et krabbevæddeløb. Lad enden/målstregen være en kant hvor krabberne kan falde ned i vandet (ikke alt for højt), hæld krabberne ud og se, hvilken krabbe, der først når i mål. Pigerne kan før løbet går i gang gætte på, hvilken krabbe, der vil vinde for at få lidt spænding og konkurrence med.